Reklama

Reklama

Vinyan

  • Česko Dobyvatelé barmské džungle (více)
Trailer

Neschopni akceptovat ztrátu svého syna v katastrofickém Tsunami v roce 2005, Jeanne a Paul zůstávají žít v Thajsku. Jeanne, upnutá k faktu, že tělo jejich syna nikdy neobjevili, utvrzuje sama sebe, že jejich syn byl po katastrofě unesen překupníky drog a stále žije. Paul je skeptický, ale nemá sílu sebrat své ženě poslední naději. Oba se vydávají na hrozivou cestu tropickou džunglí ovládnutou piráty - ve své paranoie objevují nadpřirozenou říši, kde mrtví nejsou nikdy skutečně mrtví a kde se noční můry a posedlost protínají s hrůzostrašnou realitou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě nejhorší věci v životě většiny žen: buď přestanou dávat její oblíbený seriál nebo jí zemře dítě. Jeanne, hlavní hrdinka tohoto filmu, přišla o syna při vlně tsunami a pěkně jí z toho šplouchá na maják. A tak neváhá spolu se svým lehce skeptickým manžílkem vysolit pěknou sumu peněz ne zrovna poctivě se živícím místním týpkům za účelem nalezení dítěte. Jenže nic není tak jednoduché a ani peníze nevyřeší vše... Vinyan je velmi zvláštní film. Spíš než jako horor se to ze začátku tváří jako drama v exotickém prostředí. První polovina je zároveň tím největším kamenem úrazu. Ne snad proto, že by byla málo „hororová“, ale proto, že je to nudné. Ono sledovat půlku filmu ženskou a jejího manžela jak se baví pořád dokola o tom, jestli jejich syn žije nebo ne, mě po chvilce snadno přestalo bavit. Jakmile se však pár dostává spolu se svými průvodci do divokých a neprobádaných oblastí Barmy, karta se obrací a z ukecaného dramatu se stává parádní atmosférické psycho, které nakonec excelentně graduje do naprosto šíleného závěru. Zvlášť ta děcka v džungli působila jako něco z úplně jiného světa. Je škoda, že s podobnou atmosférou nevyrukovali tvůrci dříve a místo toho nechali diváka víc než půl hodiny plácat se v depresích hlavních hrdinů. Potenciál zde byl, ale bohužel nebyl využit, takže hodnotím jako průměr, ačkoliv tak činím v podstatě velmi nerada. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurné drama o hledání dítěte ztraceného po tsunami v Thajsku. 1) Nečekejte žádnou podobnost s Indianou Jonesem či běžnými adventurami. Děsivou temnou atmosféru snímku umocňuje fakt, že všechny postavy ve filmu jsou nesympatické. 2) Taky by to mohl být reklamní film pro turisty směřující do barmské džungle za dobrodružstvím nebo za nákupem zbrusu nového dítěte. Těžko říci... 3) Hloupý český název filmu (Dobyvatelé barmské džungle) svědčí o neznalosti, ignoranci a zjevně flákačské práci toho, kdo jej snímku udělil. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No co tohle bylo za podivnost... Ani ryba, ani rak, nedotažené ve všech směrech a na konci velké WTF. Hlavní hrdinka dává pojmu šílená ženská zcela nový rozměr, protože to, co ji scenárista asi od poloviny snímku nutí dělat, není omluvitelné ani traumatem ze ztráty třeba deseti dětí najednou. Kdyby neměl Vinyan slušnou formální stránku a několik atmosféricky zajímavých scén, vyváznul by ode mne pouze se dvěma hvězdami, takhle dávám zklamané tři. Edit: Dávám dvě, je to fakt špatnej film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční horor „Vinyan“ je o posedlosti, která může vzniknout při tragické ztrátě, o posedlosti, která se může změnit v něco skutečně nepříjemného, nejen sebezničujícího, ale i destruktivního vzhledem k bližním. A pak je zde ještě něco z venku, co všechnu hrůzu přiživuje. Snímek chce být živelný, temný, ale v konečném důsledku je spíše nic moc neříkající, náznakový a také očekávaný ve svém průběhu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Z podobného soudku (atmosférou i rozložením "sil") jako Trierův ANTIKRIST, nad očekávání srozumitelné a surově podmanivé. Emmanuelle Béartová je neustále fascinujícím způsobem nádherná a i když byste tu a tam některý záběr ve filmu (ten je spíš psycho dramatem než hororem) prostřihli, těch jejích je pořád málo. Může to znít zvráceně, ale těm dětem v závěru (mimochodem herecky dost odvážném) jsem nepokrytě záviděl. II Scénář: Oliver Blackburn, Fabrice Du Welz, David Greig. 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Emmanuelle Béart měla během natáčení dvakrát zánět v uchu. (Cheeker)
  • Scéna v go-go baru byla natočena hned první den. (Cheeker)

Reklama

Reklama