Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to postrádá ten temný cynismus a vyváženost předchozích dílů a hláškující Joe Pesci se bude leckomu jevit jako úplně zbytečná postava, ale já tuhle sérii i její hrdiny prostě nehorázně žeru. Líbí se mi, jak se vztahy mezi postavami neustále rozvíjí a přesahují z filmu do filmu, a přímo zbožňuju pošťuchování a hecování ústřední dvojky, které je právě tady dovedeno na vrcholek představitelné "buddy" zábavy (tady a samozřejmě v Posledním skautovi, který na vrcholku ještě vztyčil stožár a výš už nikdo nikdy nevystoupá). Ukrutně vtipná dialogová smršť nebere konce, Rene Russo skvěle zapadá a posouvá Riggsův charakter zase o kousek dál, detektivní linie se protíná s tou osobní nenuceně a hladce a když chce film ve stylu svých předchůdců dočasně potemnit, funguje to (a dává tím náležitý prostor i skvělému Gloverovi). A i ten Pesci je koneckonců opět hodně zábavnej... Srdcovka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika....ale má to aj aký taký dej, aby bolo načo nalepiť hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku, hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku....o nič horšie ako prvé dva výrazne vážnejšie diely. To je ale otázka vkusu, kam sa podľa koho mala táto séria uberať. Vysoké hodnotenia ukazujú, že tvorcovia sa stále ešte uberali tým správnym. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie je veľa filmov, ktoré využívajú úspech "jedničky" a pritom si udržia nastavenú úroveň. Takým filmom je tretie pokračovanie Smrtonosnej zbrane. Už nezabudnuteľný dialóg pri rozhodovaní, ktorý drôtik prestrihnúť, dáva tušiť, že zábava bude ešte lepšia, ako v predchádzajúcich dvoch dieloch. Ich úspech zabezpečil trojke slušný rozpočet, ktorý však niekedy pôsobil kontraproduktívne. Naopak rozšírenie počtu neanonymných postáv o Rene Russo sa ukázalo byť dobrým ťahom. Výsledkom je svieža komédia s nadhľadom, ktorá pobaví aj pri opakovanom sledovaní. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Trojka “zbraně” je možna zbytečně velkolepá. Explodující mrakodrap, honička v metru tohle všechno zde klidně nemuselo být, protože to ubírá na věrohodnosti příběhu. Jasně už předešlé díly byly taky sci-fi, ale udržovaly si nějaký alespoň domnělý kontakt s realitou, což tuto sérii činilo vyjímečnou. Třetí díl zkrátka doplácí na zbytečně přemrštěný rozpočet. Jinak je film velice slušným mixem akce a humoru, I když díky nedotaženému scénáři a chybami v logice příběhu to vše nedrží tak dobře pospolu, jako v minulých dílech. Přesto, velice slušná kriminálka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za najkomedialnejsi a rodinne nezavadny diel je povazovana stvrta cast. Pritom podla mna je taka prave trojka. Brutalita je utlmena na minimum a velky priestor dostali komedialne vystupy. Takisto po temnej atmosfere z predchadzajucih dielov tu nenajdeme ani stopy. To mi nevadi. Aspon sa vsetky dolezite postavy doziju konca filmu. Hlavny problem tohto dielu je slaby scenar. Jak hlavna zapletka za vela nestoji a tvori len tenku nit na ktoru navesali kopu akcnych scen, tak hlasky su v tomto diely najmenej vtipne a miestami su uz trapne. Obcas som mal pocit, ze na place len improvizovali a prilis im to neslo. Co sa tyka dialogov, tak urcite je tento diel najukecanejsi, ale bohuzial nie aj najzabavnejsi. Hlavne inokedy famozny Joe Pesci je tentokrat otravny tym nezabavnym spôsobom. Nova posila v podobe Rene Russo sa uviedla dobre a chemia medzi nou a Gibsonom funguje. Slabsi je ale zaporak, ktory sice ma dost prilezitosti sa predviest, ale herec ktory ho hra nepôsobi dostatocne demonicky. Nastastie je tu kvantum spickovo prevedenych akcnych scen, takze nuda sa prihlasi o slovo len obcas. 7/10. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Počítačová hra, ktorú môžeme vidieť v byte Lorny (Rene Russo) na počítači, je "The Three Stooges" od Activision a Cinemaware. Martin Riggs (Mel Gibson) je veľký fanúšik komediálneho tímu The Three Stooges. (Raccoon.city)
  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)
  • Jedná se o jediný díl série, v němž záporáci nevtrhnou do Murtaughova (Danny Glover) domu a neohrožují jeho rodinu. (Bauer)

Reklama

Reklama