Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jo, jo, jo. Losangeleští detektivové Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) se vracejí do akce a pouštějí se do křížku s bandou kriminálníků, obchodujících na ulicích se zbraněmi – z policejních skladů! Joe Pesci je zpátky jako otravný bývalý mafiánský účetní Leo Getz a partu doplňuje Rene Russo jako drsná Lorna Cole, vyšetřovatelka z vnitřních záležitostí a – stejně jako Riggs – rozená hazardérka. Rizika jsou všude: věžák exploduje na mraky, obytný blok se složí jako domeček z karet, Riggs skočí na motorce do pětadvacetimetrové hloubky a Murtaugh prožívá svou obvyklou předdůchodovou paniku. Smrtonosná zbraň 3 není jen lepší. Je nejlepší! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

kinej 

všechny recenze uživatele

Trojka “zbraně” je možna zbytečně velkolepá. Explodující mrakodrap, honička v metru tohle všechno zde klidně nemuselo být, protože to ubírá na věrohodnosti příběhu. Jasně už předešlé díly byly taky sci-fi, ale udržovaly si nějaký alespoň domnělý kontakt s realitou, což tuto sérii činilo vyjímečnou. Třetí díl zkrátka doplácí na zbytečně přemrštěný rozpočet. Jinak je film velice slušným mixem akce a humoru, I když díky nedotaženému scénáři a chybami v logice příběhu to vše nedrží tak dobře pospolu, jako v minulých dílech. Přesto, velice slušná kriminálka. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Hlášky, akce, vtípky, akce, hlášky a akce. Je to už jednodušší, je to odlehčenější ale sakra, pořád to staví na těch dnes už legendárních základech a přitom to ničemu nevadí, René Russo je cool a trio Donner, Gibson, Glover to stále má pevně na háku. Nejraději mám sudé díly, ale i tak je to jen velice těsné. Co mě zajimá, dostaneme ještě někdy podobný film? Podobnou sérii? S takovouhle duší? No, já v to doufám... už by pomalu bylo na čase. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma dílům se žánrově dostáváme více do vod komedie - i když pravda - proklatě akční. Ale co na tom, když "Smrtonosná zbraň 3" šlape jako echt švýcarské hodinky? Od úvodní likvidace bomby, přes honičku bankovních dodávek, bruslení po ledu, holku od rány Rene Russo, až po závěrečné zúčtování. Vše působí kompaktně, svěže a svižně. A Roger zase jednou marně doufá v odchod do důchodu... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je pořád velice dobrá zábava. Snad jen s tím rozdílem, že už tu není tolik akce, spíš humorných scének. Ty jsou jako vždy více než zdařilé. Jen když dojde na tu akci, nemohl jsem se zbavit dojmu, že tohle už jsme viděli v předchozích dílech. Honičky jsou skoro stejné, Riggs se pořád vrhá do stejně šílených akcí Všechno je to natočené skvěle, bavil jsem se. Ale škraloup už viděného mi trochu bránil film plně vychutnat. Kdybych neměl k celé původní trilogii úctu, asi bych použil sousloví „nastavovaná kaše“ (nechám si ho však až pro díl čtvrtý. Nejdůležitějším motivem už není Riggsovo milostné trápení, to tu ustupuje do pozadí. Významnější je tentokrát Murtaughův blížící se odchod do důchodu. S tím ve filmu přibylo i trochu toho sentimentu. Hned vedle něj kráčí rodinné hodnoty. Aby to nevyznělo jakože se mi tenhle film nelíbí – není to tak, jen preferuji díl druhý. Tahle trilogie byla nezvykle vyrovnaná, a rozhodně si v dnešní době zaslouží pozornost. Minimálně pro ty skvostné dialogy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Lethal Weapon je jedna z najvyrovnanejších sérii. V prvom diely sme sa zoznámili s postavami, v druhom prišlo viac cool akcii a hlášiek a tu v treťom sa to všetko ešte zvýšilo. Nechápem ako to tvorcovia robia, že každý diel je neskutočne super, plný nápadov a herecké výkony sú každým dielom lepšie a lepšie. Druhý diel dal do Lethla Weapon 2x viac všetkého a trojka prekvapivo tiež pridala. Joe Pesci, ktorý ma na dvojke s časti otravoval a časti bavil, dostal tu v treťom pokračovaní, tiež síce bláznivú úlohu, ale rozhodne som sa viac zabával ako nudil. O Gibsonovi a Gloverovi sa nemá cenu ani baviť od každého dielu im pribúda na charizme. A čo sa týka nového policajtského prírastku, (Rene Russo) tak nie lenže fajn zapadá, ale vďaka tej postave sa vytvorili skvelé dialógy, vtipne scény a dokonca aj akcie. Čo sa týka príbehu, tak ten mi tu príde najlepší. No čo sa týka záverečného finále, tak jednotka stále vedie. Zo všetkých zbraní je tento pre mňa najvtipnejší, no jednotka je o chĺpok lepšia. P.S.: počkajte si na scénu za titulkami. 95% - 5* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (27)

  • Počítačová hra, ktorú môžeme vidieť v byte Lorny (Rene Russo) na počítači, je "The Three Stooges" od Activision a Cinemaware. Martin Riggs (Mel Gibson) je veľký fanúšik komediálneho tímu The Three Stooges. (Raccoon.city)
  • V scéne, keď Leo (Joe Pesci) príde na návštevu do nemocnice, má zafixovanú pravú ruku, aj keď bol postrelený do ľavej ruky. Po odchode a opätovnom príchode do nemocničnej izby má už opäť zafixovanú ľavú ruku. (ZetDaElO)
  • Budova, kterou Riggs (Mel Gibson) a Murtaugh (Danny Glover) omylem zdemolovali, byla ve skutečnosti městskou radnicí. Město ji chtělo zdemolovat na vlastní náklady. Když ale producent Joel Silver zaplatil 165 000 amerických dolarů za to, že ji mohl před kamerami vyhodit do vzduchu, město na tom ještě vydělalo. Filmaři tak vytrhli městské radě v Orlandu trn z paty. Nová radnice Orlanda je zde vidět také. Je to budova v pozadí s logem Coca-Coly na střeše. (Dinsberg)

Reklama

Reklama