Reklama

Reklama

Plodná paměť

(festivalový název)
všechny plakáty
Západní Německo / Palestina / Nizozemsko / Belgie, 1980, 99 min

Obsahy(1)

Hrdinky Plodné paměti představují současnou podobu aktivního palestinského ženství - babička Romia celý život bojuje proti konfiskaci země jejích předků, rozvedená spisovatelka Sahar Khalifeh žijící na Západním břehu Jordánu bojuje za ženskou rovnoprávnost v tradičně postavené arabské společnosti. S velkým citem pro detail vykresluje Khleifi každodenní život těchto dvou aktivních a výjimečných žen a vytváří tak působivý portrét hybných sil palestinské společnosti žijící v okupaci. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (3)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Večer nic jiného na LFŠ nedávali, tak jsem chtěl strávit poslední minuty toho dne v útulném kině. Většina mých sousedů s časem odpadávala. Jejich hlavy sklouzávaly po sedačkách jak omámené. Film nabízel na můj vkus až příliš moc informací, které by moje hlava ten večer rozlouskla. Výsledek, ale lepší být nemohl, v průběhu první poloviny filmu, která byla jaksi taksi stravitelná, jsem zůstal bdělý. Ve chvíli, kde se stejnak uprostřed nesmlouvavých rozhovorů, vzájemné konfrontace života starší ženy v Palestině, a mladého páru pro něž to byla jejich matka, či tchýně, nic nestalo, jsem navěky usnul. ()

anu 

všechny recenze uživatele

Já prostě nevím, asi na to nebyla správná doba, protože jsem trpěla a to celou dobu, na hodinky jsem se dívala po třiceti sekundách, kdy už to bude konečně končit. Ale rozhodně jsem nebyla sama, asi půlka sálu postupně odešla a i ten zbytek spíš vypadal, že zůstal jen, aby měl kde složit hlavu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Popisný, mnohaslovný film zachycující každodenní chování palestinců, zejména žen pod izraelskou okupací.(30%) ()

Reklama

Reklama