Reklama

Reklama

Moje nejmilejší žena

  • USA My Favorite Wife (více)
Trailer

Sladké novomanželské líbánky, které se rázem změnily v noční můru. Cary Grant a Irene Dunneová v hlavních rolich americké komedie. Ellen Ardenová po sedmi letech nečekaně přijíždí domů k dětem a svému manželovi. Nick s návratem milované ženy, která beznadějně zmizela po katastrofě její lodi, už vůbec nepočítal. Po marném hledání manželky, která byla úředně prohlášena za mrtvou, se právě znovu oženil s atraktivní Biancou. Teď místo toho, aby prožíval pečlivě naplánované líbánky, najednou ztrácí všechny jistoty. Nick se musí rychle rozhodnout mezi Ellen a Biancou a brzy čelí i vážnému obvinění z mnohoženství. Navíc se Nick nedokáže zbavit žárlivostí, když zjistí, že Ellen po celou dobu své nepřítomnosti byla na pustém ostrově s jiným mužem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Komedie podle mého gusta. Žádný fekální humor, ale vtipné dialogy a vtipně postavené scény (v momentě, kdy se Cary Grant ukládá ke spánku na půdě, jsem brečela smíchy už jen při představě věcí příštích; a nezklamala jsem se). Pikantní na filmu je účast dua Carry Grant - Randolph Scott, o jejichž vzájemném vztahu se dodnes spekuluje. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Velmi nadčasová komedie s neuvěřitelně charismatickým Cary Grantem, který ani nemusí mluvit, stačí se jen podívat a z jeho výrazu vyčtete všechno, co jím chce vyjádřit. I ostatní herci byli moc fajn. Film navíc baví (mezi nejlepší patří třeba scéna v telefonních budkách), výborné dialogy a příjemná stopáž. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Cary Grant po 7 letech nechá prohlásit svou zmizelou ženu za mrtvou a ožení se - a hned druhý den se jeho žena objeví živá, zdravá a plná elánu. Jak z toho ven? Určitě ne tak, jak to dělá hlavní hrdina - když zbaběle mlží, neumí se rozhodnout ani říct pravdu a ještě žárlí na muže, který byl s jeho ženou na ostrově. Ne že bych se nebavil, ale ta zápletka mě přišla naprosto nesmyslná. Naštěstí druhá část, kdy si to hrdina žehlí u své ženy je mnohem lepší. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem napsat uplne to stejne, jako uzivatel "genetique". V dnesni dobe by proste takovy scenar mel nulovou sanci na uspech. Zde se vsak jedna o solidni podivanou s Carym Grantem v hlavni roli. Celkove si myslim, ze film neni dejove dotahnuty do konce a zenske postavy nebyly vylozene kladne, coz je v romanticke komedii asi skoda. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Šíleně mladý a šíleně krásný Cary Grant sprintuje mezi rozpálenou novomanželkou a náhle objevivší se ženuškou, kterou téhož rána nechal prohlásit za mrtvou. Ale nemusel by se na plátně ani hnout. Stačí, když se podívá, když zamrká, když se zakření- a charisma odkapává přímo z celuloidu. A co teprv, když otevře ústa. Na place museli zaměstnávat hluchoslepou osobu na utírání slintajících přihlížejících. Ostatně, když se mluví, tak se nehorázně zábavné ženské provokace střídají s nehorázně zábavným mužským cynismem. Jen nepobírám, že obraz téhle romantické crazykomedie není bourneovsky roztřesený. Protože při pohledu na Grantovy rozverné klukoviny, verbální judo mezi pohlavími, prehistorický trik s akrobatem a cynické dětičky mohl být v klidu jen kameraman na dálkové ovládání. A takoví se v roce 1940 ještě nevyráběli :) ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama