Reklama

Reklama

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér vynikající komedie "Superbad" nám opět přináší další tentokrát mírnější komedii, kde téma kamarádství a prvního "zásunu" vyměnil za prostější téma lásky. Příběh zasadil do zábavního parku, kam se na brigádu vydává čerstvý absolvent univerzity s velkými plány do budoucna. Film bohužel neobsahuje dokonalé hlášky a dialogy jako předchozí režisérův počin ale vyniká ve své opravdovosti, uvěřitelnosti a výborném hereckém obsazení čítající převážně neznámé tváře. Být to vtipnější a svižnější neváhám nad vyšším hodnocením. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Adventureland je veľmi príjemný film. Mottola sa po vzore superbad vybral do vôd dospievania, hľadania prvej lásky a nachádzania svojho miesta v spoločnosti aj vo svete. Tam kde superbad bavi, adventureland dojíma. Dôvod je celkom jednoduchý. Absolútne skvelá, úloha Kristen Stewart. To čo robilo toto dievča na plátne bolo jednoducho úžasné. Jej stratenú a smutnú hrdinku som jej do písmena veril. Rovnako potešili aj hlupučký Bill Hader a krásny looser v podaní Martina Starra. Hudba bola skvelá, rovnako ako aj celá štruktúra filmu, ktorá bola síce miestami otrepaná, ale bola natočená tak príjemným spôsobom, že je na ňu radosť pozerať. Najväčším problémom filmu je ale hlavný hrdina. Eisenberg je ukecaný neurotik, pripomínajúci mi mladého Woodyho Allena, až na to, že veľa toho nepovie, len kecá a kecá o ničom. Neveríte mu ani toho jointa v ústach a je celkom smutné, že s hlavným hrdinom sa skrátka nedokážete stotožniť. Našťastie všetko zachraňuje Kristen, ktorá si hlavnú úlohu ukradla pre seba. Škoda len že musí hrať v takých hlúpych filmoch ako twilight, ktoré tak neskutočne ničia jej talent. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější americký panic Jesse Eisenberg v lehce komediálním a mírně dramatickém filmu o lásce, hledání se a práci v zábavním parku. Škoda, že Kirsten Stewart je sice dekorativní, ale hrát neumí. Proč je snímek situovaný do pozdějších osmdesátých let, je velkou záhadou, protože pro to není žádný rozumný důvod. Snad jen, aby u atrakcí v parku mohli furt dokola pouštět Falca. /28. 5. 14./ ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V současnosti není moc amerických filmů, které by mě nějak víc oslovily a u kterých bych si řekla: "Jo, tak tohle je hodně povedený film." Adventureland se to však povedlo a i když mé hodnocení je na pomezí čtyř a pěti hvězdiček, jsem ochotná dát pět, jen abych tomuto filmu o kapku zvedla celkové hodnocení. Adventureland si to zaslouží. Je to zábavný a příjemný film se sympatickými a neokoukanými herci, kde sledujeme, jak si mladí lidé dokážou poradit (nebo popřípadě neporadit) s láskou. A na Kristen Stewart, i když v každém filmu hraje naprosto stejným způsobem, se dobře kouká. :) ~(4,6)~ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický a relativně decentní (od režiséra SUPERBAD) skok do osmdesátek, který docela pasoval na projekci ke konci léta. Je fakt, že se to táhne, 102 min mi přišlo cca. jak 150, ale nijak extra to nevadilo. Oblíbil jsem si většinu postav, bavil mě perfektní soundtrack a 90% všech triček z ADVENTURELAND chci mít v šatníku. Dal by se z togo udělat celkem dobrý seriál. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Skutečný Adventureland se nachází ve Farmingdale v New Yorku na Long Islandu. (HellFire)
  • Film měl mít premiéru ve stejný den, kdy se znovu otevíral skutečný zábavní park Adventureland, tj. 27. března. (HellFire)
  • Když hlavní představitelé jedí hash brownies a posléze jezdí na autodromu, hraje v pozadí skladba „Just Like Heaven“ od The Cure z alba „Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me“. (Trajektt)

Reklama

Reklama