Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

nunka 

všechny recenze uživatele

Neškodná komédia, pri ktorej som si zaspomínala na svoje "teens" časy, zalalákala pri príjemnej hudbe, pri niektorých scénach trochu pookriala, pri iných trochu nudila. Kirsten Steward aj bez "Patizóna" hrá úplne rovnako, je pravda, že dolnú peru si už ohrýza menej často, ale i napriek stereotypnému hereckému prejavu sa hodí práve do takýchto roličiek - večne utrápená, fuckujúca, nespokojná a "rodičovsky traumatizovaná" teenegerka s pubertálnymi manierami, čo si žije svoje vlastné dobrodružstvo. Adventureland je vážne úplne neškodný - ničím neobohatil, o nič neobral. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi neuvěřitelně dokonale sedělo. Greg Mottola ubral od třeskuté zábavy ze Superbad a připravil nám film o slastech a strastech teenagerů. Uznávám, že tempo by pro někoho možná mohlo být až příliš pomalé, ale k tomuhle filmu mi sedělo perfektně a nenudil jsem se ani vteřinu. Je to výborně napsaný, hlavně co se postav týče, celý je to dost civilně natočený, romantická linie je vynikající a humor, i když ho tu moc není, nesklouzává k trapnosti. A navíc myslím, že se v tom ledajaký divák okolo 20 let trošku najde. Aspoň já jsem se teda našel. Navíc to má výbornej oldschool soundtrack a ještě lepší obsazení. Je pravda, že takovej Jeese Eisenberg má ještě trochu rezervy, ale je docela fajn. Navíc společnost mu dělá sympatickej Ryan Reynolds, bezmála geniální Bill Hader a hlavně okouzlující Kirsten Stewart. Ta zde dokazuje, že série Stmívání je pro její talent hodně za trest. Celkově tedy hodně velké překvapení, který jsem si narámně užil. Z těch současných filmů pro mladé je to po Juno asi to nejlepší co za poslední roky vzniklo. 9/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zábavný park mě jakožto sonda do světa mladých (nejen) vysokoškoláků zrovna moc nenadchnul, a to zejména proto, že zrovna moc nesplnil moje žánrová očekávání. Mělo jít o romantickou dramedii, nicméně komických situací tam bylo jako šafránu, dramatická linie okolo osudů a vývoje postav byla spíš otravná než působivá a romantiku v pravém slova smyslu aby člověk pohledal. Zkrátka snímek, který se po projekci vypaří jako pára nad hrncem, přičemž jeho největším mínusem byly pro mě nesympatické charaktery a vcelku plytký děj. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejovo šedivé a romanticky mdlé. Zábavný park nemá čo divákovi ponúknuť, možno s výnimkou hereckej stránky, ale ani tá nebola bohviečo. Samotný záver mi prišiel tiež taký nijaký, nápad bol síce slušný, ale jeho prevedenie bolo nemastné-neslané. Jeden z filmov, ktorý do dvoch dní vyfučí z hlavy. 40/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, na takéto good feel viac menej nezávislé americké menšie filmíky narazíte až niekedy neskoro večer v televízii, keď sa už nikto nepozerá. Je to trochu škoda, najmä, ak sa film trafí tam, kam chcel. Osemdesiatková atmosféra s jej typickými pesničkami (nie však notorickými odrhovačkami), prvé "skutočné" lásky, ktoré vám nadlho zlomia srdce, ale zocelia vás a mierny nádych reality, spojenej s nostalgiou. K tomu herci, ktorí si dávajú takto oddych od menej zmysluplnejšej komercie. Na začiatok leta ako stvorené a pre študentov možno návod, ako stráviť leto. Trochu zamrzel záver, režisér sa mohol viac prikloniť k realite, ale v živote je všetko možné, takže je to iba vec názoru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Když hlavní představitelé jedí hash brownies a posléze jezdí na autodromu, hraje v pozadí skladba „Just Like Heaven“ od The Cure z alba „Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me“. (Trajektt)
  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)
  • Film měl mít premiéru ve stejný den, kdy se znovu otevíral skutečný zábavní park Adventureland, tj. 27. března. (HellFire)

Reklama

Reklama