Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 1

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (394)

Psema 

všechny recenze uživatele

Knihy neznám, takže kdovíjak na_raný nejsem. Přesto je ale filmové Mládí v hajzlu nehorázná nuda, jejíž "indie" póza je pro mě de facto esencí kinematografického pekla. Do sebe zahleděná, ale přesto strašlivě hloupá a nekonzistentní teenagerská pakárna o holce, která je kráva, o klukovi, který je kretén... a další spoustě imbecilů, jimž máte sto chutí dát po jedné větě přes papuli. Vždyť i ten Cera se tu úplně ztrácí, a to nejen jako hodná podržtaška, ale postupem času i jako "rádoby švihák" s úlisným knírem sňatkového podvodníka. O Artetovi jsem po Hodné holce smýšlel líp, teď ale vidím, že on jinak než nezávislou optikou "nakroutit" film neumí. A i to mu jde dost blbě. 3/10 ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Michael Cera není a nikdy nebude Nick Twisp. Pokud takto špatně obsadíte hlavní postavu, nezachránil by to ani geniální scénář. Ale ten tu navíc není. Charaktery ostatních postav jsou také úplně jiné než v knížkách. Veškerý humor, genialita různých zloplánů a přetvářek tu naprosto chybí. Navíc je to celé takové seškrtané a skáče to od jedné pasáže v knize ke druhé. Převádění deníku na filmové plátno určitě nepatří k tomu nejlehčímu, ale rozhodně to šlo udělat daleko lépe. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

50% Slibné obsazení a slibná předloha, YOUTH IN REVOLT ale nakonec je jen průměrným průměrem, což je škoda. Jako čtěnáře původní trilogie Mládí v hajzlu mě už od začátku udivovala jistá "vyměklost", která má skutečně hodně daleko od originálu, zatímco knižní Nick Twisp je skutečný hajzl, postava kterou zde hraje Cera jen mírně zparchantělým chlapečkem a i jeho (sic dost vydatné) alter-ego Francois ještě zdaleka není takový "zloun", jak by měl. Tohle srovnání by si ale zasloužilo samostatnou studii. YOUTH IN REVOLT by nejlépe vyniklo jako seriál, takhle je to relativně přijemné, ale zcela nevydatné "nic". ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě zábavný film, který vypráví o vychrtlém neatraktivním chlapci, který má doslova mládí v hajzlu. Takové obrácené Prci, prci, prcičky s pár vtipnými momenty(pro něj spíše trapnými). Samozřejmě mi přišlo, že chlapec má trochu vidiny - verze sebe samotného ,který vlastně pustí ze srázu auto na obchod apod... Místy nevhodně nevtipné a místy zase vtipné. Někdy jsem se s ním ale dokázala ztotožnit. Takže až na neskutečnou honbou za honbou od holky kterou pravděpodobně vede uplně každej kluk v podobným věku. Obsazení jakkoliv nekomentuji, jelikož hlavního herce Michaela Ceru mám hodně ráda pro jeho skvělý způsob hraní takže za 3* a ne jinak. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z teenagerských komédií o tom, ako sa dostať babe do nohavičiek. Aj keď toto prevedenie mi pripadalo možno troška akčnejšie (vďaka Francoisovi). Niektoré vtípky boli troška prehnané resp. divné, iné také do pohodičky :) Škoda, že postava Zacha Galifianakisa sa tam "nezdržala" dlhšie. čiže hodnotenie na 2*. A veľké plus za Michaela Ceru, ako inak :)) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Natočeno podle předlohy u nás známé jako Mládí v hajzlu od C.D. Payna. (Teodorik)
  • Mládi v hajzlu: Original Motion Picture Soundtrack byl vydán 5. ledna 2010 Lakeshore Records. Samotný film obsahuje 19 skladeb a 9 z nich je přímo z oficiálního soundtracku. (griph)

Reklama

Reklama