Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako u puvodniho filmu, i tady jsem cekal vic a hlavne ze to bude daleko drsnejsi. Nicmene Cage ma po case extra vyzivnou postavu, kterou si naprosto uziva, vypada jak pobledla, pohubla, kulhajici troska, neustale fuckuje a kazdou chvily neco snupe, s nicim se moc nepare a vyhrozovat dvoum babkam a podobny veci pro nej nejsou problem. Proste hraje perfektne. Problem je, ze krome toho, ze hlavni postava je peknej srac, je to vcelku normalni kriminalka o vysetrovani vrazdy. Navic obcas tu syrovou atmosferu Herzog zbytecne rozbiji nejakou az komickou zhuleneckou scenou a konec je desnej happy-end, kterej se sem fakt nehodi. Co se tyce srovnani s puvodnim filmem, je si to fakt silne podobny a pribeh je vicemene totoznej, ale puvodni z toho vychazi precejen o fous lip, ale uz kuli Cageovi ty 4* musim dat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Terence McDonagh, postava, o které se mluví jako o znovuzrození Nicolase Cage. Zvláštní, řekl bych, vzhledem k tomu, že předvedený herecký projev se příliš neodlišuje od jeho standardu. Vnímání diváka je tu ovšem soustředěno na splynutí herce a role, které dopadlo na výtečnou. Poručíkova pomatená mysl si přímo žádá přehrávajícího jedince s nekonzistentními výkony. Cage tedy sice vychází jako relativní vítěz, ale příslib do budoucna bych v tomto snímku nehledal. Za to Werner Herzog je pro mě tvůrcem, kterému je potřeba se i nadále věnovat. Ve svém nejnovějším počinu předhazuje divákovi snímek se spletitým dějem, kde se jednotlivé linie vzájemně proplétají a doplňují. To by samo o sobě nejspíš nebylo nijak zajímavé, kdyby tvůrci každé takové dějové linii – ať je sebemenší – nevěnovali ohromný prostor, ve kterém se sama rozvíjí, resp. žije vlastním příběhem. Příkladem budiž zdařilá část se sázkařem, která zpočátku vypadá jako slepá ulička, ale postupem času na sebe nabalí další dějové peripetie, resp. část, kdy se McDonagh vydává požádat jiného veřejného činitele o „laskavost“. Snímek se díky tomu odvíjí poměrně dynamicky, neboť divák příliš neví co očekávat (od filmu ani McDonagha!), která postava z minulosti se vrátí, či které ze záplatek se bude věnovat více prostoru. Za problematickou část považuji zejména konec. Líbí se mi, že největší hajzl z celého snímku, zfetovaný (!) McDonagh, odchází jako jednoznačný vítěz, ale jsem trochu znechucen z návratu zachráněné postavy ze začátku filmu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detektiva McDonagha bolí záda a kromě analgetik, kokainu, cracku, trávy a heroinu má na utišení bolesti ještě jednu metodu. Vlastní penis ve velmi blízkém kontaktu s ocelově chladnou hlavní .44 Magnum.. Filmem Abela Ferrary údajně nepolíbený Herzog tomu vdechl svéráznou poetiku a šmrnc zkaženosti, své si řekne genius loci Louisiany a místy je to neskutečně vtipné a podvratné (převelet fetujícího poldu do depozitu je jako udělat z tchoře správce kurníku). Škoda poslední čtvrthodinky, kdy sebezbožštěnému Terrymu začaly chodit až moc dobré karty a také obsazení Cage, který se občas nebezpečně pohyboval na hranici parodie. Jaký by byl na jeho místě dvakrát se mihnuvší Michael Shannon se už asi nedozvíme.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Beru jenom léky na předpis ... a taky heroin." Asi to mělo být vtipné, když detektiv McDonagh splynul s fetem a ostře si zabalancoval na hraně zákona a zločinu. Jenže já nemám feťáky rád a ty, kteří přitom zneužívají služební placku, bych zavíral s dvoumetrákovými tmavými bratry na celu. Prostě jsem se nedokázal bavit a to dokonce ani v přítomnosti poprsí vstřícné Frankie, za což se trošku stydím. Ale abych jen nekritizoval, tak způsob, kterým McDonagh obešel důležitě telefonující lékárnici, mi přišel velmi inspirativní a pokud někdy dostanu chuť na nějaký ten úžasný prášek, tak se taky obsloužím sám. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama