Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

woody 

všechny recenze uživatele

Cageovi uvěříte možná tak bolest zad, protože chodí jako rachitik. Jinak ztvárnil poldu propadajícího se do feťácké a gamblerské spirály, úplně stejně jako hraje všechny své postavy za posledních 10 let. Není to ani zábavné, ani smutné (podle toho jestli film berete jako drama nebo černou satiru), je to jen nudné a fádní (a když se sjede, je to úplně trapné, až jsem musel zabořit hlavu do polštáře). Scénář je nedodělek, který nabídne dvě tři kvalitní situace a zbytek je ubíjející šeď, při níž se nemůžete rozhodnout co to je - kriminálka? černá komedie? společenská satira? Všechno a nic. Za totálně nevyužité prostředí New Orleans po Katríně a celkově tříminutové cameo Vala Kilmera bych střílel. Oldschoolové to sice je, ale maximálně tak svou opatrností a snahou neurazit, to už bylo větší vzrůšo, když Hitchcock ukázal splachování záchodu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant je ukázkovou demostrací nejšpinavějších rysů lidské osobnosti. Cageův hrdina je sice (hluboko) ve svém nitru dobrák, jenže k čemu to je lidem v jeho okolí, když myslí jen na sebe? Efektivnost některých scén je tak dechberoucí, že i když jsem neviděl originál, připadá mi tento remake jako téměř geniální dílo. Nick ještě nepatří do starého železa, naopak je to on, kdo ze snímku dělá to, čím je, a čím na diváka v konečném důsledku film zapůsobí. Tenhle policejní poručík se s ničím nemazlí, má mrazivý smysl pro odplatu a rozhodně s ním není radno vydrbávat. Dále se mi líbila hudba podobná té z Running Scared, válející Xzibit, nebo Eva Mendes, která se mi konečně začla zamlouvat. A Brad Dourif: díky za každou jeho roličku... Těsné hodnocení uteklo o fous - asi za to můžou ti leguáni. Jsou všude, damned! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant z roku 1992 měl v podstatě "jen" dokonalého Harveyho Keitela. Tato verze má perfektního Nicolase Cage a k tomu i nějaký ten děj. Nenudil jsem se ani chviličku a jen jsem vychutnával pravou oldschool jízdu. Cage je tu shrbenej má divnej hlas a fetuje o stošest. Přece jenom, ale aspoň vyšetřuje případ a navštěvuje otce (i když tam zas míří obří koltovkou na dvě stařenky a jedný vezme kyslíkovej přístroj). Je zajímavé jak se téhle látky vždy chytnou osobití režiséři. Brutální znásilňování jeptišek nečekejte. Herzog radši haluzní zabírání leguánů a mega WTF breakdancový "tanec duše." Co se týče zbytku osazenstva, tak Eva Mendez je příjemně civilní a dokonce tam hraje i Stiflerova máma. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek drobnému hejtu, ktorý sa okolo filmu objavil, že je proste zlý, pokrivený, že by ho niekto natočil aj mobilom, ja nemôžem dopustiť na dva roviny. Po prvé, tá vtipná, vulgárna rovina, ktorá je nastavená len tak ledabolo. Proste budem ti nadávať do skurvisynov a aj horšie, ale budem sa pri tom tváriť ako by nič. A na to bol presne vhodný ksicht a mimika Nicolasa Cagea a to je tá druhá rovina. Normálne som ho hltal. Podľa mňa jedna z najlepších rolí, aké kedy dostal, a navyše na to, že vraj podľa vlastných slov nikdy nefetoval, to zahral až oscarovo presvedčivo. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William M. Finkelstein .. Nicolas Cage i jeho duše ještě pořád zvládnou odtančit prim, zde problém nemám. Irituje mne (die) happy end, provázanost na úvodní záchranu a vůbec ta podlízavá americká šablona, která moc vlastních nápadů nepřináší. Proti tomu je pozvolné tempo a pár wtf záběrů přes leguány zcela v rovině. Stará škola joo - jenže ta kde se nevyučuje jako dřív, nýbrž kde osazenstvo zestárlo a to si bere svou daň. Samozřejmě, horší počin než předloha. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)
  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno