Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po SMS od uživatelíčka Malarkey jsem od toho očekával podstatně víc. Neříkám, že je špatný, třeba Nicolas Cage tady hraje takovou svini, že se divím že nekandiduje v našich volbách do parlamentu. Eva Mandes je dlouhodobě velmi vydařená propagace na sex, Val Kilmer se nám zase snaží dohnat Buda Spencera co se postavy týče a ostatní herce jsem ani moc neznal. Ještě ve filmu hraje velkej bílej pes, který pořád hlasitě oddechuje ač jsem ho neviděl udělat rychlejší pohyb. Samotný příběh je dobrý, hlavně vztah Terence s Frankie byl skvělej, takovej čistej a upřimnej a bylo vidět, že jeden bez druhýho by svý soukromý toulky peklem těžko zvládali. Frankie neměla chybu, moc jsem jí fandil, taková čistá duše ve špinavým světě. Scéna kdy Terence vyprávěl Frankie v tý svý boudičce o tom, jak v dětství snil, že najde zakopaný pirátský poklad byla absolutně nejkrásnější z celýho filmu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

MAJÍ RYBY SNY?. ..... /// Schopnej polda s vyzáží Hrbáče, kterej dokáže v domově důchodců udělat pořádný dusno – to je N.Cage, který díky zranění a postupné závislosti na heroinu má výhodu, že nikdo nemůže napadnout jeho ,,herectví“. A tak šetří zločin a přitom dělá spoustu nezajímavých věcí, při kterých mě vždycky napadne, že je to nudná kravina. Možná ne úplně největší, ale rozhodně je to DIVNEJ film, jehož poslání mi uniká. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Musím vidět každej film, kde je leguán. 2.) Jsem drogově závislej policajt, kterýho život stojí za hovno. 3.) Werner Herzog je můj nejoblíbenější režisér. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William M. Finkelstein .. Nicolas Cage i jeho duše ještě pořád zvládnou odtančit prim, zde problém nemám. Irituje mne (die) happy end, provázanost na úvodní záchranu a vůbec ta podlízavá americká šablona, která moc vlastních nápadů nepřináší. Proti tomu je pozvolné tempo a pár wtf záběrů přes leguány zcela v rovině. Stará škola joo - jenže ta kde se nevyučuje jako dřív, nýbrž kde osazenstvo zestárlo a to si bere svou daň. Samozřejmě, horší počin než předloha. ()

larelay odpad!

všechny recenze uživatele

Herzog zacina byt pre mna synonymom najvacsieho filmoveho zla. Tento film je stelesnenim uplneho utrpenia. Co to malo byt? Vacsiu blbost som uz davno nevidela a dufam, ze coskoro ani neuvidim. Nech mi to odpoustia vsetci z vas, ktori dali tomuto filmu viac ako jednu hviezdu. Okrem Evy Mendes v tomto braku nebolo nic, co by stalo vobec za zmienku. A pokial niekomu tento film prisiel vtipny, tak mne jedine v tom, ako priserne je blby. Otrasna kamera, otrasne herecke vykony, blbe, doslova blbe dialogy, absolutne ziaden pribeh, len nejake spajanie a zliepanie viacerych dejovych linii, ktore sa mozu zdat ako podstatne, ale pritom znamenaju houby, otrasna hudba a proste cely film uz od uvodnych dialogov vyzeral ako nejaky brakovy televizny film z roku 1991, ktory vysielaju o pol tretej v noci na JOJ-je, hned po Chuckovi Norrisovi. A ano, vacsina to nazyva old-school, ja to nazyvam brakove Cecko. Dopozerala som to len kvoli korekciam titulkov, inak by som to vypla po desiatich minutach, kedy som pochopila, ze tadialto cesta nevedie. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama