Reklama

Reklama

Pomsta mravenců

(TV film)

V asijské vesnici Ban Tao se náhle objeví obrovské množství agresivních mravenců, kteří útočí na vše, co se jim postaví do cesty. Právě napadli mladou domorodku s maličkým dítětem...Entomoložka Claire Duboisová v televizi vysvětluje chování mravenců a zdá se, že jim přisuzuje jakousi inteligenci. S tím ale nesouhlasí její známý doktor Horys Lenert zvaný Len. Není se co divit, je pověřen ve spolupráci s armádou ohroženou oblast evakuovat a mravence zničit. Dělá to už léta a disponuje speciálním postřikem, který všechnu druhy mravenců spolehlivě zabíjí.První vlna hubení nebezpečného hmyzu je úspěšná a prezident velmi spokojený. Dorazí však zpráva, že se mravenci objevili znovu. Velitel armádní jednotky Cortez a jeden z jeho mužů se navíc stali svědky podivného jevu: Mravenci vytvořili jakési organizované řetězce a zaútočili na ně z větví stromů. Jeden se Billovi dostal pod ochranný oblek a uchem mu vnikl do těla. Od té doby se Bill chová velmi podivně... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Tak špatný film jsem už vážně dlouho neviděl. Vlastně nevím, jestli této kokotině mám říkat "film", protože tohle byl evidentně pokus o naprostou demontáž filmového umění vůbec. Jediným kladem je celkem fešná slečna za monitory, jinak se tato splaška topí v nefungující kanalizaci bukurešťského ghetta Ferentari. (635., 21. IV. 2011) ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Pokus o sci-fi s mravcami, ktore ako sa ukaze spolocne stvorili daky mravci mozgo-pocitac a riadia obranu proti ludom. Rozpocet urobil svoje: okrem ubohych efektov a poslabsieho scenara sa este na konci pridal dost nepochopitelny zaver o dakej vesmirnej lodi ci co... Ani hlava ani pata. Vsetkemu nasadil korunu daky kreten v nasej distribucnej firme nazývajuc film "HIVE" takmer dokonalym prekladom "Vrazdiace mravce II" Uz len marabunta chýba... Strašné... brrrr ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Horory se zvířecí tématikou patří dlouhodobě mezi moje velmi oblíbené a svého času jsem je i vědomě dost nadhodnocoval. Dokážu hodně přimhouřit oko nad stupiditou scénáře i lacinými triky – zvláště když jde o céčkové televizní kousky, ovšem mravenčí kousky jsem nikdy moc v oblibě neměl – přestože mezi nimi existuje opravdu pár světlejších výjimek. Tento film je samozřejmě součástí Maneater film series, nicméně z těch které jsem dosud viděl, je prozatím tím jednoznačně nejhorším – dokonce předčil už tak slabý Croc (2007).Prvních několik minut vypadalo ještě docela dobře a mělo to i náznak zajímavé atmosféry a samotného příběhu. Jenže na to co následovalo, jsem už nadále čuměl jen v tichém úžasu nad absolutní stupiditou scénáře i režiséra. Manus nikdy nebude patřit mezi top režiséry, ale třeba takový film 999-9999 (obdoba Nezvratného osudu) se mi docela líbil. Ale tohle? To snad ti blbci nemohli myslet ani vážně. To už i ten díl ze seriálu MacGyver (kdy hlavní hrdina čelí mravenčí invazi) měl mnohem lepší atmosféru i triky, než tento céčkový paskvil. Mravenci tvořící živá chapadla, ruky, počítač a obrázky ze svých těl? To jako vážně? Kdo to neuvidí, tak ten neuvěří! Do toho trojice drsňáků se speciálními zbraněmi, kteří několikrát lacině padnou do pasti – i když kdo by čekal mimozemsky inteligentní mravence, že jo…Ženské tu byly leda tak pro okrasu – stejně jako ta připitomělá romantická vložka a několik rádoby vtipných drsňáckých nebo intelektuálních hlášek, ze kterých vás bude přepadat zrak, stejně jako ze samotného finále. 10% ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že nemáme doma mravence, protože kdyby to jenom okem nějaký zahlédl a viděl třeba to, jak efektivní laso nebo cesta se z nich dá vybudovat, pomstu by rozhodně chystal ještě horší, než byl tenhle “film”. Opět děkuju Primě Cool za sondu do spodiny toho nejhoršího odpadu, tohle bylo dobrý peklo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, mně se Pomsta mravenců líbila:) Dostalo mě, jak to měli hrubě vymakané a gigantický mravenec tvořený celou kolonií jedinců mě odrovnal totálně:) Hudební melodie, která zněla vždy při blížícím se nebezpečí, se mi také líbila. A Elizabeth Healey, která ztvárnila Claire, je patrně dvojnicí Olivie Hussey. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Filmovou lokací, kde se natáčelo, se stala thajská provincie Krabi. (SOLOM.)

Reklama

Reklama