Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, pěkně prokreslené zajímavé postavy i prostředí. Plejáda závislostí a osobnostních poruch, realistické, přirozené, ze života, lidské. Natočeno s nadhledem. 4,5 ráda zaokrouhluji. Výborný Kevin Spacey a celkově milé obsazení poměrně neokoukaných herců. Celek moc pěkně funguje. Často to tak bývá: ten, který pomáhá, na tom může být mnohdy hůře než ten, komu je pomáháno..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zhulený cvokař, pečlivě hýčkající celebritám jejich vymyšlené problémy, je pro mne velmi interesantní postavičkou. A když ho okolnosti postaví, či spíše opatrně položí, před skutečný případ, tak je zábavné sledovat jeho pokus o samovyléčení se. Kdyby tím cvokařem nebyl Kevin Spacey a kdyby zpovídané celebrity netrousily hypochondricky výživné hlášky, tak by nebylo důvodu se na tento snímek vůbec dívat. Jenže Kevin splynul s pozvolným černohumorným tempem tak dokonale, že z námětu řídkého jak spodky Varla Frištenského vykouzlil docela příjemný film. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Kevina Spaceyho je toto doslova povinnost. Jeho postava je mu napsaná na míru a zahraná jak nejlépe snad jen být mohla. Ano, sice to trochu připomíná Americkou krásu, alekomu to vadí, když si stejně dokáže užívat každou minutu. Aby celá chvála nepadla jennom na Kevina, musím samozřejmě zmínit i skvělý výkon Robina Williamsa, který se podle mého doopravdy hodí do vážnějších filmů, než rodinných komedií. Na čem celá vyjímečnost tohoto filmu trochu padá jsou občasné nedořešené či velmi přehnané situace, kde se už doopravdy nedá mluvit o náhodě, ale spíše neschopnost scénáristy dotáhnout tento film do rozumného konce. ()

PetGriDus 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi volnější tempo, které je tu ve většině komentářích vyčítáno. Nemá to sice drive jako Americká krása, ale rozhodně bych to neoznačil za propadák. Kevin Spacey podává hodně dobrý výkon. Škoda trochu konce. Pobavilo mě v jednom komentáři zde spojení slov psychotický psychiatr, protože komentující zjevně neví, co to slovo psychotický znamená. I přes volnější tempo pohodový film, co stojí za vaši pozornost. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť horšie len kvôli tomu, že pri filme dotyčný zaspal a to by sa mu pri dobrom filme nestalo je fakt scestné. Mne už sa podarilo zaspať pri prvom Matrixe a Batman začína, čo sú inak výborné filmy...ale k veci: Pre mňa je Shrink malým vydareným (no nie bezchybným) filmíkom o tom, ako sa dá vyrovnať s veľkými životnými problémami. Jeho najväčšia chyba je ale v tom, že sa miestami snaží byť príliš dnešný, realistický a mierne to preháňa (5 minút po zoznámení sa tehotná žena spýta cudzieho chlapa: "Nechceš si zašukať v aute?"). Inak je ale fajn, príbeh sa skladá z viacero prelínajúcich sa príbehov a aj keď sa pri deji, zloženého len z (väčšinou dobre napísaných) dialógov, nájdu hluché miesta, stále sa na to dobre pozerá vďaka postavičkám týchto príbehov. Je síce pravda, že s nie všetkými sa stotožníte a nie všetky sú sympatické (zopár ich nie je ani dobre zahraných), všetky ale vyvážia scény s vynikajúcim Kevinom Spaceym, cez ktorého sa depresia prežívaná jeho postavou dostane aj k divákom...a nie v malom množstve. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)

Reklama

Reklama