Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během 20. let minulého století dosáhla ve Vietnamu vlna nevole vůči francouzským kolonistům svého kulminačního vrcholu. Hnutí odporu bylo zformováno, čas zbývající do začátku prvních ozbrojených rebelií odkapával stále rychleji. A Francouzi pochopili, že jejich poslední šancí, jak odvrátit devastační střet, je začít využívat skvěle vycvičených, bojová umění ovládajících tajných agentů, kteří proniknou do buněk rezistence a rozloží je zevnitř. Lidí, jako byl Le Van Cuong. A právě jemu nyní připadá úkol pomstít smrt vysokého francouzského důstojníka vraždou jednoho z hlavních vůdců rebelů. Cuong ale přijímá tento úkol se smíšenými pocity. Ačkoli prošel francouzským vzděláním, stále se cítí být kdesi v hloubi duše Vietnamcem a především už nestojí o to prolévat další krev rodného lidu pro pochybné ideály svých chlebodárců. Během setkání s rebelovou dcerou Vo, do níž se brzy zamiluje, se pak tyto jeho vnitřní rozpory ještě více prohloubí. Zvítězí láska, nebo smysl pro povinnost? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

kitano 

všechny recenze uživatele

Skvely heroicky epos odohravajuci sa na pozadi francuzkej okupacie Vietnamu v dvadsiatych rokoch minuleho storocia. Zatial najvacsi rozpocet v historii vietnamskeho filmu sa podpisal na paradnej vyprave a filmarcine, ktora sa smelo moze porovnavat s tou svetovou. Ak ste niekedy tuzili si pozriet film s bojovymi scenami, ktory by mal aj kvalitny pribeh, mate prilezitost. Bojovych scen je sice pomenej, ale vsetci milovnici akcie ala Muai-Thai budu urcite spokojny. Hlavnou hviezdou je americko-vietnamska superstar Johnny Nguyen, ktoreho si urcite vsetci dobre pamataju z filmu Tom yum goong, kde svojimi famoznymi kopackami obdaruvaval Tonyho Jaa. Prim ale v tomto pripade naozaj hra pribeh. Hrdinsky rebeli braniaci svoju vlast, bezcitny okupanti, laska, nenavist, trosku toho patosu...poste formulka, ktora ak je spravne namixovana, nemoze nefungovat. A ze v tomto pripade funguje skvelo. Dufam, ze po tomto snimku budu nasledovat dalsie kvalitne veci z vietnamu. Nebolo by vobec na skodu, keby sa po juhokorejskom a thaiskom filmovom boome odohralo nieco podobne aj vo vietname. The Rebel ukazal, ze potencial tato krajina jednoznacne ma. (8.5/10) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film z vietnamskej produkcie. Má zaujímavý príbeh o agentovi, ktorý sa v čase francúzskej nadvlády vo Vietname rozhodne pomôcť zajatej rebelke a uniknúť s ňou k jej skupine. So spracovaním som spokojný, síce tempo filmu je pomalšie a niektoré scény mi prišli trochu zbytočné, ale celkovému príbehu to neprekáža a dej ma celý čas dokázal zaujať. Akcie je tu dosť a je veľmi dobrá. Súboje majú dobrú choreografiu, vyniknú v nich schopnosti zúčastnených, hlavne Johnnyho Nguyena, ale ani jeho spoločníčka za ním moc nezaostáva a sú aj kvalitne natočené, aj ked´ občas sa v nich nájde nejaký nie práve najlepšie zvolený strih, ale som spokojný. No v porovnaní s modernou thajskou tvorbou, na ktorú sa na prvý pohľad dosť podobajú pôsobia omnoho chudobnejšie, nielen, že sú kratšie a s menším počtom zneškodnených ľudí, v tomto skôr pripomínajú americké filmy, ale hlavne majú málo nezabudnuteľných alebo drsnejších momentov, čo je škoda. Ale aj tak je to stále výrazný nadpriemer. A okrem súbojov sa tu ešte nájdu aj celkom slušné prestrelky alebo rôzne úniky. Najviac sa mi páči záverečná akcia pri vlaku, súboj v lese alebo všetka akcia z prvej tretiny filmu. S hereckým obsadením som spokojný, síce až na hlavného hrdinu sú pre mňa všetci neznámi, ale hlavné duo funguje výborne a sú tu zaujímaví záporáci. Réžia a technická stránka sú veľmi dobré, kvalitná kamera, zaujímavé prostredia filmu, tu je všetko v poriadku. Som spokojný, žiadny nový kult to síce nie je, ale fanúšika bojových umení poteší. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 75%. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribehom nicim prekvapive, jednoznacne hrajuce na narodnu strunu a vlastenecke citenie v klasickom modele prerodu hrdinu zo zlej strany na dobru. Nevadi, kazdy narod ma svoju minulost a hrdinov, ktorych treba svetu ukazat. Zaujimavy je mix stylov, ktory v sebe Rebel spaja. Chvilku tu mame francuzske filmy a la 80´s (jemne svietenie, ktore upomina na ine snimky z "Indociny"), reznute bojovymi prvkami od nedalekych thajcov (nohy, klby, svihy a laktovacky), sem tam aj daco HK / Cina (hlavne dlhe techniky rukou a rakurzy na osoby s namierenou zbranou) a najdu sa aj westernove inspiracie (napr. vyuzitie a snimanie vo vlaciku). Temporytmus obcas nabieha na zvlastne krivky vdaka hrubemu strihu, co niekedy posobi rusivo az kontraproduktivne. Ovsem bojove techniky su velmi dobre - maju razanciu, silu, dravu elegantnost a napaditu choreografiu, kde popri vypozicanych styloch z Ciny ci Thajska, ma nezastupitelnu ulohu aj jeden z najcharakteristickejsich prvkov vietnamskeho bojoveho umenia vovinam - zakvacenie protivnika nohami za krk a jeho smarenie na zem. Johnnyho Nguyena je na stunt double zaskoky skoda, resp. ak si nimi zarobi na filmy tohto typu, okopavanie sa s Tonym a inymi ruka-noha borcami (nielen) z Vychodu, nebudem proti :) 7/10. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Dějově tuctové, po stránce akčních scén inspirativní. Jenom ten návrat spartánské a čisté choreografie kazí absolutně nezvládnutý zvuk (půlka ruchů chybí, ten zbytek je často mimózně vybraný) a lehce se opakující techniky. Nguyenové každopádně tvrdí muziku a Dustin od dob Jump Street 21 nabral koňskou dávku charismatu. Jako hrdá národní dobovka za směšné tři miliony dolarů je to víc než slušné. Doufám, že se kluci nerozutečou a natočí nějaký akční odvar v soudobých kulisách, kde jim nebudou překážet pušky a patos. Potenciál mají veliký a ty tři hvězdičky jsou díky vyčerpávajícímu finále rozhodně s pluskem. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž není jen chabou výplní mezi poutavými martial arts scénami, sympatičtí herci, jeden "vyztužený" záporák, snímek formálně na úrovni a moje velká spokojenost, poněvadž zdatného konkurenta lepším thajským a hongkongským bojovkám jsem od Vietnamců věru nečekal. Divím se, že Johnnyho Nguyena jsem doteď viděl kopat jen na malém prostoru v Tom Yum Goongovi (kde to alespoň Tonymu chvilkově osladil), jelikož jeho techniky nohou jsou parádní. Jeho filmová parťačka - vietnamská Zhang Ziyi - za ním moc nezaostává a tři borci mu řádně zatopí, takže tu máme kvalitní bojové sekvence se slušnou replayabilitou, proto hodnocení tohoto náplní tradičního asijského nacionalistického filmu zaokrouhluji nahoru. 7/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama