Reklama

Reklama

Hati-Hati, Malam-Malam!

(festivalový název)
  • Německo Hati-Hati, Malam-Malam!
všechny plakáty
Krátkometrážní
Německo / Indonésie, 2001, 6 min

Obsahy(1)

Veit Helmer ve spolupráci s indonézskými studenty představuje nevšední pohled na taxikáře. Do typického "vejcovitého" taxiku v Indonésii nastoupí mladá dívka. Oplzlý taxikář na ní neustále pokukuje a představuje si, co by s ní provedl. Taxikář zastaví a podotkne, že pro mladou a krásnou dívku je nebezpečné cestovat v noci sama. Jenže ona to není obyčejná křehká dívka jak se doposud zdálo. (SaNGe)

(více)

Recenze (3)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* slušný workshopový kousek tentokrát z daleké Indonésie vyniká dobrou atmosférou i provedením. Jen ta pointa na mě byla poněkud nepřesvědčivá. Našel jsem si ho tady [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller z drsného prostředí indonéského podsvětí. Nervydrásající hra na kočku a na myš mezi protřelým nadrženým taxikářem a jeho zákaznicí. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme (s úžasným názvom) mám menší problém. Zápletka neústi totiž vo vyznení: Správajte sa dobre ku svojim klientom lebo inak uvidíte!, ale v tom, že: Uvidíte tak, či tak. Takže je vlastne úplne jedno ako sa správate. Morálny relativizmus podtrhuje záverečný song v štýle - ako som sa ja príslušníčka mladej generácie dobre v noci pobavila. ()

Zajímavosti (1)

  • Veit Helmer na indonézském workshopu: "Nevěděli jsem o čem točit, až mne napadlo natočit zajímavou historku z prostředí taxiků. Vyslal jsem studenty do ulic, ať se ptají taxikářů na neobvyklé příběhy z jejich zaměstnání." (SaNGe)

Reklama

Reklama