Reklama

Reklama

Výletníci

všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2007, 18 min

Recenze (3)

Skip 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý dokument. Škoda, že se nepodařilo natočit, jak to do těch důchodců hustěj. Ale jak vidno, někteří jsou spokojení a to, jak s nimi manipulují, si ani moc nepřipouští. Projedou se, pokecají, jsou mezi svými vrstevníky a nehnijí jen doma. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nástup do autobusu působí hraně. Zachycené výpovědi dvou párů "výletníků" sice působí kontrastně - jedni mají přesný itinerář o předváděcích akcích - kdy, kde byli, kolik utratili. Druzí si pletou pohraničí s oblastmi někde za Prahou: "Byli jsme hodně všude..." Ale oba páry používají fráze odposlouchané od agentů. K ucelené výpovědní hodnotě chybí záznam z prezentace. ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

BEST of LFŠ 2008. Šokující monstrózní dokument z FAMU popisující fenomén zájezdů s předváděcími akcemi různých pochybných společností. Dokumentaristi nám přestavují 3 postarší páry z vesnice, aktivní účastníky těchto předváděcích akcí. Dokument mě překvapil svojí vyspělou objektivitou, žádné černobílé situace, černobílé postavy. Hodně k zamyšlení. Nesrší z toho kritika oněch společností, spíše situace na vesnici a postoje dětí a vnoučat ke svým rodičům a prarodičům. Pouze jediná společnost svolila k natáčení v autobuse a při obědě, přímo při předváděcí akci žádná. Po shlédnutí jsem měl hodně kyselé a smíšené pocity. ()

Reklama

Reklama