Reklama

Reklama

Strašidelné Vánoce

Trailer

Obsahy(1)

Frank Cross není dobrý člověk. Je to bezcharakterní elitář, který nemá rád Vánoce. Vánoční pohoda v něm vyvolává dávivý komplex a představa bodrého Santy Clause se mu hnusí více než modelka s chlupatýma nohama. Je to prostě parchant, který bude muset dojít ke své nápravě. A kdy jindy než o vánocích. Ono totiž na pravdě: "Čím člověk zachází, tím taky schází." něco je. Vítejte tedy ve filmu na téma: Jak parchant díky vánočním duchům k nápravě došel. A nebojte se. I přes zmíněné duchy se nebudete bát, ale bavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... Billa Murraya mám rád, no neviem, čo si o tejto čudesnosti pomyslieť. Zasmial som sa asi iba raz a to pri svojskom bývalom majiteľovi televízie a pri úvodných reklamách na TV programy. Oceniť by sa dala aj tradične skvelá hudbu Dannyho Elfmana, no tá je až neuveriteľne nevyužitá. No a čo je pri vianočných filmoch hlavné - ONO TO NEMÁ ANI TROCHU VIANOČNÚ ATMOSFÉRU! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tak skvěle našlápnutý a zábavný film totálně zabít klišoidním patetickým závěrem, to se jen tak nevidí. A je to velká škoda, protože Bill Murray si svoji postavu pěknýho hajzla Franka Crosse užívá od A až do Z. Neřikám, že tomu happy end nutně musel uškodit, ale tohle bylo fakt moc, moc, moc...bohužel tím hodnocení jde minimálně o 1,5 hvězdy dolů. (HD, orig.) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetko tu stojí na famóznom B. Murray, ktorý si tu strihol postavičku mizantropického držgroša Franka Crossa a bol jednoducho famózny... Príbeh podľa Dickensovej Vianočnej koledy v modernejšom šate a so špecifickým humorom, ktorý na mňa účinkoval hlavne zo začiatku. Potom to celé upadlo do šedivého priemeru, pričom koniec už zaváňal fraškovitosťou, čo moc nemusím. Priemer. 60/100 ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Variací na Scrooge od Dickense je mnoho, ale tato je originálně asi jediná, která je pouze jeho moderní paralelou, zatímco se v pozadí televizního štábu natáčí originální verze. Bill Murray jako Cross/Scrooge nezklamal, ale velmi pobavil, skvělé načasování, vyikající výkon Carol Kane jako trochu razantního ducha Vánoc současných, ale i velmi civilní podání "humanistky" Karen Allen dělá s filmu zábavnou, ale i dojemnou podívanou, navíc se i výtvarná podoba velmi zdařila a zároveň film jasně ukazuje své vánoční "morální poselství" jak se na pohádky sluší a patří. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jediné čo mi naozaj sadlo bol Bill Murray (ajkeď aj on občas prehrával) a 80's praktické efekty, hlavne pri scénach s duchmi. Inak som ani poriadne nechcel veriť že film točil Richard Donner. Humor ma nebavil vôbec, väčšina vtipov je sílenych, vianočné kúzlo nulové a prerod zlého človeka na dobráka málo uveritelný, až by som povedal zrýchlený. Tesne pred záverom mi hlavná postava ešte stále prišla ako bezcharakterný strýko držgroš a zrazu strih, otočka o 180 stupňov. Na Vianočnej kolede mám najradšej záver, tu na mňa nefungoval vôbec. Nevidel som všetky filmové adaptácie, no táto je v mojich očiach jedna z najslabších. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Sam Kinison bol zvažovaný do úlohy Eliota Loudermilka. Nakoniec ju získal Bobcat Goldthwait, ktorého doporučil Bill Murray. (m.a.t.o.)
  • Ve filmu si cameo zahrál trumpetista Miles Davis, a to jako pouliční hudebník. (vangobseck)

Reklama

Reklama