Reklama

Reklama

Poslední mstitel

  • USA The Final Alliance (více)
USA / Jihoafrická republika, 1990, 93 min

Obsahy(1)

Válečný veterán Will Colton (David Hasselhoff) se po letech vrací do rodného městečka Cold Crest v Texasu, terorizovaného motorkářským gangem, který před lety zabil jeho rodinu. Usadí se na zpustlé farmě svých rodičů, osází okolí minami a s místní hokynářkou Carrie (Jeanie Moore) a svou věrnou pumou Felixem vyhlásí gangsterům v čele s albínským zabijákem Ghostem (John Saxon) a zkorumpovaným šerifem Whistlerem (Bo Hopkins) krvavou válku. (choze)

(více)

Recenze (6)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Ta stejná pohádka jako u pozdějšího filmu Cizinka ( 1995 ) Zdatný kovboj přijede do zapadákova a začnou se dít podivníé věci. Né, že by se tam neděly před jeho příchodem :-) Hasselhoff a jeho civilizovaná Puma Felix chcou svůj klid. Ten jim ale naruší už klasicky banda motorkářů s pěkně namaskovaným Johnem Saxonem. A zábava začíná. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Śmankote, to byla ale ptákovina. Naprosto nesmyslné násilí pro násilí. David Hasselhoff se zase předvedl v céčkovém snímku s otřepaným scénářem. Místní gangsteři podporovaní místním zkorumpovaným šerifem. Kolikrát to tady už bylo? Mnohokrát, ale většinou v lepším podání. Tím nemíním, že ty snímky byly dobré. Byly jen o málo lepší, než tento blábol. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ať žijí filmy o motorkářích! ŠÍLENÝ MAX, CHLADNÝ JAKO KÁMEN, VE STÍNU GANGU, to všechno jsou vynikající filmy. Motorkářské gangy jsou hrůzu budící a zdánlivě neporazitelné zlo a zlikvidovat je znamená pro hrdinu pokaždé projít peklem. POSLEDNÍ MSTITEL patří k těm slabším, ale přesto si ho lze užít. Začíná jako ultralevné céčko, kde „gang“ představuje pět motorek a diletantské bitky se zachraňují na sebe rychle nastříhanými detaily, ale postupně razantně přibude strojů i výbuchů (výborná je scéna útoku na úkryt hlavního hrdiny, který se díky minovému poli instalovaném okolo domu zvrhne v chaos, kdy motorkáři létají vzduchem a brutálně přejíždějí jeden druhého) a třebaže příběh i nadále zůstává stejně povinně vetchý, chtě nechtě musíte snímku přiznat posun do kategorie B. Film také disponuje slušným béčkovým obsazením – vedle urostlého (všichni motorkáři jsou ve filmu o hlavu menší než on) a zarostlého Davida Hasselhoffa, který rok předtím úspěšně vyměnil černé mluvící auto za červený záchranářský plovák (ale nepřestal pošilhávat po filmech) se tu sešel i silný záporácký tandem osvědčených bečkových xichtů Johna Saxona (NOČNÍ MůRA V ELM STREET) a Bo Hopkinse (NOČNÍ PŘÍZRAK V POLEDNE), ze kterého ostře vyčnívá Hopkins jako vychechtaný zkorumpovaný šerif. Jediné co mi tu chybí je znásilnění. Těch pár facek a přestřihnuté ramínko podprdy je prostě málo, ale tak nějak jsem to čekal, když v tom hraje slušňák Mitch Buchanan (který tu má kraťounkou milostnou scénu). Distribuce u nás: Golden Crown. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

David Hasselhoff chladnokrevně odpravuje členy motorkářského gangu a je to natočené tak špatně, až je to nakonec vlastně docela fajn podívaná. Až tak špatné, až je to dobré. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama