Reklama

Reklama

Poslední mstitel

  • USA The Final Alliance (více)
USA / Jihoafrická republika, 1990, 93 min

Obsahy(1)

Válečný veterán Will Colton (David Hasselhoff) se po letech vrací do rodného městečka Cold Crest v Texasu, terorizovaného motorkářským gangem, který před lety zabil jeho rodinu. Usadí se na zpustlé farmě svých rodičů, osází okolí minami a s místní hokynářkou Carrie (Jeanie Moore) a svou věrnou pumou Felixem vyhlásí gangsterům v čele s albínským zabijákem Ghostem (John Saxon) a zkorumpovaným šerifem Whistlerem (Bo Hopkins) krvavou válku. (choze)

(více)

Recenze (6)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Ta stejná pohádka jako u pozdějšího filmu Cizinka ( 1995 ) Zdatný kovboj přijede do zapadákova a začnou se dít podivníé věci. Né, že by se tam neděly před jeho příchodem :-) Hasselhoff a jeho civilizovaná Puma Felix chcou svůj klid. Ten jim ale naruší už klasicky banda motorkářů s pěkně namaskovaným Johnem Saxonem. A zábava začíná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ať žijí filmy o motorkářích! ŠÍLENÝ MAX, CHLADNÝ JAKO KÁMEN, VE STÍNU GANGU, to všechno jsou vynikající filmy. Motorkářské gangy jsou hrůzu budící a zdánlivě neporazitelné zlo a zlikvidovat je znamená pro hrdinu pokaždé projít peklem. POSLEDNÍ MSTITEL patří k těm slabším, ale přesto si ho lze užít. Začíná jako ultralevné céčko, kde „gang“ představuje pět motorek a diletantské bitky se zachraňují na sebe rychle nastříhanými detaily, ale postupně razantně přibude strojů i výbuchů (výborná je scéna útoku na úkryt hlavního hrdiny, který se díky minovému poli instalovaném okolo domu zvrhne v chaos, kdy motorkáři létají vzduchem a brutálně přejíždějí jeden druhého) a třebaže příběh i nadále zůstává stejně povinně vetchý, chtě nechtě musíte snímku přiznat posun do kategorie B. Film také disponuje slušným béčkovým obsazením – vedle urostlého (všichni motorkáři jsou ve filmu o hlavu menší než on) a zarostlého Davida Hasselhoffa, který rok předtím úspěšně vyměnil černé mluvící auto za červený záchranářský plovák (ale nepřestal pošilhávat po filmech) se tu sešel i silný záporácký tandem osvědčených bečkových xichtů Johna Saxona (NOČNÍ MůRA V ELM STREET) a Bo Hopkinse (NOČNÍ PŘÍZRAK V POLEDNE), ze kterého ostře vyčnívá Hopkins jako vychechtaný zkorumpovaný šerif. Jediné co mi tu chybí je znásilnění. Těch pár facek a přestřihnuté ramínko podprdy je prostě málo, ale tak nějak jsem to čekal, když v tom hraje slušňák Mitch Buchanan (který tu má kraťounkou milostnou scénu). Distribuce u nás: Golden Crown. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

David Hasselhoff chladnokrevně odpravuje členy motorkářského gangu a je to natočené tak špatně, až je to nakonec vlastně docela fajn podívaná. Až tak špatné, až je to dobré. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Śmankote, to byla ale ptákovina. Naprosto nesmyslné násilí pro násilí. David Hasselhoff se zase předvedl v céčkovém snímku s otřepaným scénářem. Místní gangsteři podporovaní místním zkorumpovaným šerifem. Kolikrát to tady už bylo? Mnohokrát, ale většinou v lepším podání. Tím nemíním, že ty snímky byly dobré. Byly jen o málo lepší, než tento blábol. ()

DevilBoy 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné béčko na svou dobu, viděl jsem to před pár lety, ovšem žádnej zázrak. Nejlepší byla stejně ta jeho kočka Felix :) ()

Reklama

Reklama