Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

Ant 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to dobře, což o to, ale čekala jsem, že příběh bude ještě silnější a vyhrocenější. Takhle se jedná o mix Druhé nebo první s jakýmkoliv jiným filmem o úmrtí dítěte. Portman je výborná, zbytek castu je směsice lidí, které bych si nikdy nepředstavila společně v jednom filmu. Pokud má na mě drama dneska udělat dojem, mělo by mít víc než jen uslzené oči Natalie Portman a konec zahraný na jistotu. 3,5* ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Existuje peklo?" - "Je ich niekoľko. Tvoja trieda je jedným z nich." Tak toto bola silná káva. Love and Other Impossibru Pursuits je podľa mňa film, ktorý buď zaujme, pohltí a zanechá stopu, alebo prekročí rámec uveriteľnosti a začne liezť na nervy. Ďakujem vyššej filmovej moci, že ma Triediaci klobúk tento krát zaradil do prvej skupiny. Motto filmu znie "Na pokakaného aj záchod padne" a ja som úprimne rád, že v tomto filme bola pokakaná Natalie Portman. "Takto dobre Natalie ešte nehrala," povedal som si po Black Swan. "Tu bola taktiež perfektná," usúdil som pri Garden State a Brothers. Po Love and Other Impossible Pursuits prehlasujem, že tak ako Al Pacino je herecký Boh, Natalie Portman je Bohyňa. Tomuto koncertu prekrásnej hereckej virtuózky by som dal plné hodnotenie už len kvôli nej, aj keby to bol úplný prepadák, v ktorom je zvyšok hercov totálne nemožný, príbeh nestojí za nič a hudba je hrozná. Lenže ani jedno z toho nie je pravda. Lisa Kudrow mi dokázala, že nie je len pošahanou Priateľkou. Scott Cohen mi pripadal ako najslabší článok, ale nebol vyslovene zlý. Dokonca aj ten malý chalan zaujal. Príbeh bol až prekvapivo silný, najmä z hľadiska emocionálneho dopadu. Najviac oceňujem vsunutie viacerých situácii, ktoré mi vyčarili úsmev napriek celkovej pochmúrnej atmosfére. Viacero existenciálnych otázok z bežného života, ktoré dostávajú svoj priestor a v závere nie sú odbité a stlačené do malého priestoru na úkor dákej zbytočnosti. Milujem filmy, ktoré majú najsilnejšie závery a tento je jedným z nich. V okamihu, keď som si povedal, že soundtrack je nejaký diétny, začala hrať perfektná Adele a od tohto momentu až po záverečné titulky to bolo proste dokonalé. Nedá mi ešte raz nespomenúť brilantný výkon Natalie v tak ťažkej roli. Bola jednoducho úžasná a som presvedčený, že žiadna iná herečka by to nezvládla lepšie (a už vonkoncom nie Jennifer Lopez). Zároveň sa pre mňa Natalie touto rolou stáva najlepšou žijúcou herečkou (sorry Jodie, je to tak). Film, z ktorého napriek jeho téme sála život. Taký, aký je a akým sa vždy môže stať. 100% P.S.: Odporúčam pozrieť v origináli a hlavne v HD (hrá tam jedna krásna baba). ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady je tolik nepříjemných postav, že se na to ani nedá koukat. Lisa Kudrow je prvoplánově mrcha a jde jí to dobře, jenže její postava nemá žádnou lidskou rovinu. Natalie se tváří jako zajímavá milá, ale má v sobě trauma, které postupně začne diváka unavovat. Ano, chápu, že ztráta dítěte je složitá, ale dají se o tom natočit i lepší snímky. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Jsou příběhy, pěkné i bolestivé, ve kterých si někdy můžeme nedobrovolně zahrát hlavní roli. A film nám dává možnost, nakouknout do zákulisí a pocitů druhých, byť zrozených s fantasie autora, nebo skutečnou událostí. Toto je jeden s těch příběhů, které nechci rozpitvávat do hereckých výkonu, kvality scénáře, nebo obsazení. Beru jej jako celek, se všemi nedokonalostmi, protože právě ta jednoduchost je mnohem realističtější a mnohem víc uvěřitelnější. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, co je na tom za drama, když cokoli co hlavní postava udělá, skončí průserem. Podle mě je tohle spíš jednotvárná přehlídka deprese na sto způsobů, kterou určitě nedoporučuju nikomu, kdo má nějaký pochybnosti o životě. Mně se tak ulevilo, když zazvonil zvonec, že jsem šel sám od sebe umejt nádobí. I to mi totiž přišlo zábavnější. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)
  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)

Reklama

Reklama