Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický příběh mladého špičkového sportovce - hokejisty, ukazující i stinné stránky všestranné péče, které se naši vrcholoví sportovci těší. Na jedné straně stojí mimořádně přísnivé životní podmínky, na druhé však lidská závist, vrtkavost přízně publika, pomluvy, úplatkářství a další nešvary, které mohou negativně zapůsobit na méně pevný charakter... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Celý film som čakal na akciu, na akýsi vrchol filmu a on prišiel v podobe holého zadku herečky, asi to bola Hana Čížková, asi 16 minút pred koncom. Film sa nesie v pomalom nudnóm tempe a hlavná pointa je celkom chabá. Hodnotenie 50% na čsfd je optimálne vzhľadom aké kvality film predstavuje. Snaď len patriot či hokejista môže tunajšie hodnotenie považovať za nízke. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Postavení mimo hru, pevné zásady, pokřivené charaktery, zadek Hanky Čížkové, staré zimáky, předabovaný Kukura, neboštík Hlinka, porouchané vztahy, husté kníry, socialistický pohled na svět, vždycky Most, hattrick Fakírovi, maringotkové smilstvo, Tomáš Holý na smrtelné posteli….prostě je to tam. Dejme tomu, že Jiří Křižan uměl napsal povedenější scénáře, ale viděl jsem ve stejný den jako o čtyřicet let mladší celovečerní Tři tygry (r.2022) a musím jenom konstatovat, že u ledu jsem se cítil lépe. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Utahané psychologické drama o křivě obviněném hokejistovi z úplatku. Není to vyloženě o samotném hokeji, nýbrž právě o něm, o jeho životě na pokraji krachu. On coby nejlepší hráč ligy v maringotce, na obyčejné auto si musel vzít půjčku a teď sám neví, co bude dál. Ačkoliv motivaci stále má, pokukuje i po práci ve fabrice či ve skladu. Jak absurdní život s porovnáním s dnešními předními sportovci, kteří jezdí v noblesních BMW či Lamborgini a mají domy za pět milionů. Celý ten film je ponurý a k šedivé atmosféře mu ještě více dopomáhá měsíční krajina kolem Mostu a staré zimní stadiony. Což do jisté míry jsou i unikátní záběry, především na tehdejší hokejisty Mostu a Litvínova v čele s Ivanem Hlinkou. [201. hodnocení, 10. komentář, 50%] ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Dal bych jednu či dvě hvězdičky, ale za dnes již unikátní záběry Starého a neexistujícího Mostu dám jako patriot jednu navíc. Celý film je o sportovci, který se chce vrátit do vrcholového sportu (hokeje). Natáčelo se to na Mostecku a na Jihlavském a Litvínovském stadioně a ve filmu se mihlo tehdy spousta reprezentačních hokejistů včetně nebožtíka Hlinky. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Hodně plytká slátanina z nejen hokejového prostředí. Příběh, který neměl hlavu ani patu, jen se podbízel divákům jakýmisi pseudoproblémy stárnoucí ukřivděné hokejové primadony a snažil se brnkat na citové struny diváka také skrze úmrtí dítěte, což zavánělo až citovým vydíráním. Většina filmu je navíc nuda skoro  k nepřečkání. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Zápas, ktorý sledujeme, odohrali tímy TJ CHZ ČSSP Litvínov a TJ Baník Most. (Raccoon.city)
  • Film pravdepodobne nikto nevidel 30 rokov, pretože bol v zlom technickom stave, ale po oprave bol v marci 2011 znovu uvedený. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama