Reklama

Reklama

Gosa: pieui joonggangosa

  • Jižní Korea 고사: 피의 중간고사 (více)

Obsahy(1)

Studenti druhého stupně střední školy se připravují na zkoušky, na základě kterých bude vybráno 20 nejlepších do speciální třídy. Poslední den testů však musí být jeden ze studentů pro špatný psychický stav odvezen do nemocnice. Po zveřejnění výsledků záhadně zmizí Hye-yeong, jedna ze studentek, která se dostala do elitní dvacítky. Zvuk školního zvonku v podobě Beethovenovy skladby „Pro Elišku" zahajuje test - test, na kterém závisí životy postupně mizejících studentů. Ten, komu patří záhadný hlas ze školního rozhlasu, odřízne dvacítku teenagerů včetně tří učitelů od vnějšího světa a pokud není včas vyřešeno jím uložené zadání, začíná teror. (Ketri)

(více)

Recenze (15)

Saraph odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda je, že jsem tuto slátaninu rádoby hororu a (možná) komedie ani nedokoukal. Přišlo mi to tak nehorázně stupidní. Když jsem si přečetl recenzi, docela jsem se těšil, ovšem co jsem pak dostal, bylo obrovské zklamání. Jsem si jist, že i mezi Korejci se najdou dobří herci, ale tihle, ti to hráli jak s náloží v kalhotách. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na klasickou duchařinu, ale jak říká jedna z klíčových postav: "Duchové neexistují". Špatné svědomí však dokáže u některých jedinců vyvolat i zázraky, v tomto případě velmi nežádoucí. Námět filmu není až tak špatný, ale zpracování a scénář trochu pokulhává. Každopádně by se Korejci už měli zamyslet nad svým školním systémem, až podezřele často se horory odehrávají ve školním prostředí. Nebo, že by to mělo zamezit přílivu zahraničních studentů? ()

Reklama

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film, to je jako rakovinný polyp na potencionálním organismu nejen hororů obecně, ale i korejské kinematografie. Dementnější parodii na horor najdete opravdu těžko, od nesympatických postav, pošahaného chování, idiotské deus ex machina zápletky, přes uškrcení ducha a trapné hlášky (vždycky, když jsem o sekundu před postavou řekl, co pronese vzápětí, dostal jsem záchvat smíchu)... Já nevím, postavy řeší jakési otázky aby neumíraly, a vůbec jim nevadí, že umírají stejně, degen s vlasama jako hřib tam běhá, snaží se vraždit ale nikomu moc nevadí, no prostě, já nevěděl, jestli dřív usnu nebo umřu smíchem. Kéž by ale aspoň to; nehororová, nezajímavá, nesmyslná sr... věc, tady se na víc hvězdiček nedostanu ani kdyby mě přišel škrtit zašedlej duch. A jestli jsem si z tohohle filmu něco odnesl, tak prohloubení pocitu, jak moc jsem rád že jsem se nenarodil v Koreji, abych nemusel procházet jejich školstvím - to je asi jediná strašidelná věc na tom všem. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je pěkná hovadina, která nezaujme ani scénářem, ani efekty a už vůbec ne atmosférou. Asijské horory jsou vyhlášená značka (která ale poslední dobou poněkud upadá), ale tohle by neobstálo ani coby televizní film na všední odpoledne. Death Bell je mizerně natočený, zmatený a nelogický. Vraždy nemají koule, filmaři nám nic neukážou a hádanky, které vrah školnímu osazenstvu zadává, prostě nedávají smysl (což jde ale patrně z velké části na vrub mizerně přeloženým titulkům). Film dokáže občas překvapit nečekaným zvratem událostí, ale to jej z hlubokého kaliště filmového trusu už nevytáhne. Asijské horory mám opravdu moc rád, ale tohle se fakt nepovedlo. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak tí Kórejci vedia človeka teda poriadne vydesiť ! Bohužiaľ len tým, že zrejme bude musieť pri tom smrdieť až do rána, pokiaľ všetkých tých sopliakov, ktorých mená a xichty aj tak nie je šanca spojiť dokopy, neutopia, neuškrtia, nerozrežú, nevyperú, neusmažia .... a čo ja viem čo ešte. Ináč s tou sekerkou mohli trochu prevetrať aj režiséra, nech by spoznal, čo je to poriadny horor a poriadna atmosféra. 27 MPa ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama