Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - špatně jsem spal, ale už je to pryč. Od doby, kdy můj klidný spánek bedlivě střežil major Honza Zeman, uběhla již nějaká doba a já jsem tvrdohlavě odmítal svěřit osud planety do rukou frajeřícího Hunta. Jenže on si zvolil vhodný tým ve složení kráska, šašek a pan záhadný, naklonil si všechny náhody světa na svou stranu a zvítězil tak uvolněně, že jsem dostal chuť vysmát se všem jaderným hlavicím bloudícím na obloze. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tak dobře jsem se už dlouho nezasmála. Naprosto ideální film na silvestrovskou noc. [31.12.2011, kino]. Po druhém zhlédnutí po třech týdnech zvedám na čtyři. Takovou zábavu jsem nezažila od silvestra:). Tomovo prsní svalstvo je sice značně povadlé, ale záběry, kdy po něm jde bouře, běží po Burj Khalifě či kráčí v sexy lesklém kvádru, jsou geniální. Logické nedostatky, klišé hlášky a někdy i úporná snaha o vážnost a jímavost (děsná úvodní scéna) velkoryse přecházím, protože tajně doufám, že si z nás Bird dělá ptáky./// Moje čočky mi teď připadají tak zoufale obyčejné, ale procházka přes Mánesův most už nikdy ne! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S hodnocením Ghost Protocolu jsem měl trochu problém. Faktem je, že ten film mě od začátku těžce nebavil a směřoval jednoznačně do těch končin filmového světa, které mi nic neříkají. Na druhou stranu, pokud bych měl být objektivní, byl ten film lepší než některé předchozí kousky série, takže bych se měl vrátit k těm starším dílům a přehodnotit je. Hezky to napsal uživatel Djkoma: přehlídka krásných lidí (žen, mužů), krásných věcí (hitech hračky, dokonale padnoucí obleky od drahých módních domů), jenže on to myslel jako uznání, kdežto já to myslím jako úšklebek. Přidal bych ještě sice v porovnání s Českem velmi nenápadný, a proto účinný, nicméně stále jen product placement. To, co je na Ghost Protocolu divácky atraktivní, tzn. výprava, triky a nepřetržitá akce, na mě dojem nedělá, hi-tech hračky mě spíš obtěžují a celkově bych směr, kterým se série vydala, označil za to horší z Bondova odkazu. Ten má aspoň styl a v těch nejnovějších filmech se snaží i o nějakou psychologickou rovinu vyprávění a o propracovanost postav, kdežto tady jsou postavy placaté jak list papíru. Co v mých očích selhává nejvíc (a je to paradoxní), je nadhled, protože tady se evidentně narozdíl od předchozích dílů snímek nebere vážně a dostává se na půdu nefalšované akční komedie. Jenže humorná stránka na mě paradoxně nepůsobí, prostě se té nadsázce neumím smát. Možná i proto, že akce, příběh a jeho hrdinové jsou vyšroubovány do takové absurdity, že už i parodie nemá kam nadsadit. Možná vůbec první film, kde mě Simon Pegg, ať se snaží, jak se snaží, vůbec nebaví. Celkový dojem: 25 %. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, co mě na současném filmu de nebes dráždí, je že si už nepřijdu na mls ani jako divák-turista. Rád se toulám po vzdálených dálkách, kochám cizím prostředím a žasnu exotickým životem jiných kultur. Zatímco Bourne byl velice vděčným průvodcem po evropských metropolích a doteď mám pocit, že v alžírském Tangieru jsem byl společně s ním, tak Ethan Hunt je průvodcem slepým až humpoláckým. Když Dubaj, tak největší panelák světa, když Moskva, tak Kreml. Na nic jiného než pohlednicové kulisy se tahle cestovní kancelář nezmohla. Ethan Hunt a jeho čtvrtý zářez je klasický příklad amerického turisty s foťákem ne-li za půl mega, havajskou košilí a s otevřenou myslí ve velikosti burského oříšku. Čeho se pak mám chytat, když špionážní zápletky smrdí naftalínem, technické blbůstky mě neba a postavy psal někdo přes průklepák. Tohle je vyloženě klučičí Twillight. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po vynikající trojce klesá GP o kousíček níže, ale to co ztrácí na drsnosti a osudovosti dohání na vtipu, eleganci a větší týmovosti. Akčně příběhové rozvrstvení má nejblíže prvnímu dílu, ale chybí tu nečekanost a obava o hlavní hrdiny (celá ta hrozba nukleární války nepůsobí nijak hrozivě). Jedinou vyjímkou budiž geniální prostřední část v Dubaji, která do slova a do písmene naplňuje zánrovou zábavu, inovuje a tlačí na pilu. Tenchnické udělátka (sice stále selhávající) tu taky hrají mnohem větší roli než dříve a jsou (ještě spolu s Peggem) zdrojem nejpodařenějších fórů. Hláškující Jerry Renner rovněž výborný a to v dost jiné poloze než jaké jsme zvyklí. A škoda jen, že Josh Holloway se ve filmu moc neohřál. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Plných 30 minut filmu obsahuje scény, které se natáčely na speciální kamery IMAX. Během těchto vybraných sekvencí se výrazně rozšíří obraz filmu, který v tu chvíli vyplní v kinech IMAX celé plátno. Jednou z nich je například scéna, ve které Tom Cruise (Ethan Hunt) slézá nejvyšší budovu světa v Dubaji, zvanou Burdž Chalífa. Kamery byly použity i během velmi sledovaného natáčení v Praze v srpnu a září 2010. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film mal počas produkcie pracovný názov "Aries". (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama