Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 2

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (553)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem druhý Silent Hill v kině vynechal, čímž pádem jsem byl ochuzen o zážitek z 3D, o jedinečnou možnost mávat kolem sebe rukama a retardovaně volat "Jéééé". Což mě vskutku velmi mrzí, ale pochybuju, že bych si následkem toho o kvalitě filmu myslel něco jiného. Silent Hill: Revelation je jeden z absolutně nejdebilnějších hororů poslední doby (beru-li v potaz kinoprodukci). Vůbec to nedává smysl, s každým zvratem se film stává čím dál tím víc směšnějším a zhruba v polovině ho musí přestat brát vážně snad i ten největší optimista. Strašná mizérie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Surrealistické filmy mám rád, i když jsem očekával ještě větší explozi fantazie. Nakonec putování mezi snem, skutečností a SH nebylo až tak špatné. Co mě nepotěšilo: z hlavní hrdinky se tvůrci rozhodli udělat totální magorku s chováním splašené krávy - ne, sympatická prostě nebyla, většina digi efektů byla opravdu mizerná a Freddy nedorazil... Líbily se mi potvory, zejména pavouk, tovární prostory v měděném oparu a závěrečný souboj + účast McDowella a Mossové. Jednička mi přišla lepší, ale zklamaný nejsem. A navíc měl film místy i pěkné napětí - 3,5* ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa niekoľko rokov po udalostiach predchádzajúceho dielu, dcéra, ktorá si už na svoje nepríjemné dobrodružstvo v meste SIlent HIll nespomína a otec sa ju pred minulosťou za každú cenu snaží ochrániť práve dosahuje dospelosť, ale aj tak má stále desivé nočné mory. No keď začnú byť stále živšie a navyše jej neznámi únoscovia unesú otca, uvedomí si, že so do mesta SIlent HIll aj s novým priateľom musí vrátiť. Spracovanie nie je úplne zlé, ale sklamalo ma. Celý čas sa na to dá bez problémov pozerať a aj kvôli krátkej dĺžke som sa nenudil, ale aj keď hlavná zápletka pôsobí dobrým dojmom, dejovo je to už horšie, chýba tomu nejaký lepší nápad, ale aj vžitie s postavami, od samotného začiatku je to až neskutočne jednotvárne, chýba tu výraznejšia gradácia, či už príbehu, alebo aj hororových scén a tak mi bolo úplne jedno, ako všetci dopadnú. Po hororovej stránke tiež nie som moc spokojný, jednotlivých hororových scén je tu plno, vlastne by som povedal, že až zbytočne moc, pretože kvôli ich rýchlemu striedaniu ma už po chváli prestali výraznejšie baviť, úplne tu chýba atmosféra, rovnako aj napätie, ale zase chválim slušnú rozmanitosť rôznych netvorov, páčil sa mi zaujímavý pavúk, pyramidhead, scéna so sestričkami a ešte pár ďalších, takže aspoň kvôli tomuto sa na to celkom dobre pozerá, stále som bol zvedavý, akou postavou, či už známou z predchádzajúceho dielu alebo aj novou zase prekvapia. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavné duo mi prišlo až moc nevýrazné, takže si ma ani moc nezískali, ale poteší Sean Bean, ale aj Malcolm McDowell v malej úlohe. Réžia ma dosť sklamala, Bassett je schopný režisér a tak ma nemilo prekvapilo, že tu sa znížil na úroveň tých priemerných súčasných teenagerských hororov, ale technická stránka je aspoň celkom slušná, zaujímavá vizuálna stránka, výber prostredí, to je bez väčších problémov. A opäť sa mi páčila aj hudba. Škoda, jednotku považujem za jeden z najzaujímavejších hororov vôbec, no toto pokračovanie sa jej nevyrovná v žiadnom ohľade. Ani toto nie je zlé, na to jedno pozretie je to obstojná zábava, ale celý čas som mal z toho pocit, ako keby tvorcovia mali záujem v prvom rade o rôznych netvorov a až potom na to nabalili tú najobyčajnejšiu zápletku a postavy, takže toto je len taká atrakcia, určite nie plnohodnotný horor. 58% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Jako nefanoušek her a člověk, který moc nepochopil konec jedničky, jsem místy opět nechápal. Ale nějak mě to během sledování zajímalo, jak to bude dál, tak to není zrovna blbá vizitka, tak by to mělo být. Scénář, triky, prostě nic není sice nějak špičkové, ale v rámci žánru jsem i tak lehce spokojen, i když to celé vlastně moc nechápu :D ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Cinema City Ostrava , 22.11.2012 v 15:30 hodin. V sále č.8 jsme byli sami. jen já a Katka. Říkám si, kam ten svět spěje? Film se pouští jen pro 2 lidi. Ale pro nás to byla zábava. Hned na začátku se popel z hořícího Silent Hill rozprostřel doprostřed sálu. To byla paráda. Mávali jsme rukama a volali: "Jéééé". Přiznám se, že 3D efektů nebylo moc, ale film se mi líbil. Napětí, občas leknutí a krev se také objevila, takže stálo to za to! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Vo filme krátko po tom, ako Sharon (Erin Pitt) narazí do Vincenta (Kit Harington), vidno obrázok dievčaťa s moľou pred svojou tvárou. Motív mole sa často objavoval v pôvodnej počítačovej hre a reprezentoval premenu Sharon na Heather (Adelaide Clemens). (8HitBoy)
  • Scénář měl původně stejně jako v případě prvního dílu napsat Roger Avary. Kvůli řízení v opilosti a zranění člověka byl však odsouzen k jednomu roku odnětí svobody, čímž zastavil produkci celého filmu. Studio na podzim 2010 nakonec najalo M.J. Bassetta, aby napsal scénář a film režíroval. (Freshoun)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama