Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (553)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Páni kritici sice rozcupovali první Silent Hill jako noviny, stejně ale šlo o film, do něhož se temnofilní videoherní duše ráda zamilovala. Byl to prostě fajn fanouškovský počin, který si našel ten správný poměr mezi potemnělou krásou a přiúchylnělou brutální historkou o příšerách a paralelních světech. Dvojka se rozhodla, že situaci zkomplikuje, takže se na scénu vrací Sharon, zatímco její táta se stává jakýmsi anti-silenthill agentem. Vedle toho by také ráda vysvětlovala... abych ty řeči zkrátil, oboje je solidní průšvih. Postavy si jsou vědomy nejasného, ale velikého nebezpečí a přesto vykonávají neuvěřitelně zbrklá a nesmyslná rozhodnutí. Celý druhý Silent Hill je souvislým sledem drastických výjevů, mezi nimiž se dozvídáme, že je třeba jít tam a tam, najít tohohle a tamhletu, spojit se s tímhle a vybodnout se na tamto, což je ozvláštněno zejména tím, že se titulní hrdinka chaoticky rozhoduje, co z toho udělá a co ne. Zásadní nedostatek spočívá v nesmyslné existenci všeho: Některá monstra se objevují zcela náhodně a nevíme proč, stejně tak některé osoby a situace. Když už je nám něco objasněno, tak si zase uvědomíme, že příběh buď nedává smysl vůbec, nebo pajdá na obě nohy a slintá si na triko. Jistě, pro kdekoho půjde o snáze pochopitelnější story, než jakou disponovala jednička - což není nutně klad. Potěšen jsem byl v průběhu celé stopáže celkem třikrát: V prvních sekundách filmu, při nástupu "pavouka" z figurín a při závěrečném souboji, protože mě bitka Pyramid Heada s dámou fetišisticky bavila (dáma ve své finální podobě připomíná slayery z videohry Suffering, což je mimochodem velice podařená hororová záležitost). Bohužel, impozantní scéna z jedničky, v níž úřaduje temnota a Pyramid Head před kostelem, strčí celou dvojku do kapsy... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $17,529,157Tržby Celosvetovo $54,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,437,091 //počet predaných kusov 71,386Tržby za predaj DVD v USA $3,715,226 //počet predaných kusov 121,568║ Ten nižší rozpočet je citeľný v rámci trikov, príbeh ani samotná atmosféra už nie je to pravé čo urobilo prvý film takým sklúčujúcim, desivým a vizuálne strhujúcim, toto je taká zbytočná samoúčelnosť. /40%/ ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jelikož měl první "Silent Hill" úspěch a navíc je natočen na motivy videohry, dalo se očekávat, že pokračování bude nevyhnutelné a ve své podstatě se i dalo očekávat, že pokud se nestane zázrak, dopadne to špatně. Zázrak se nekoná, odvážného Ganse vystřídal rutinér J. Bassett a vše co fungovalo v prvním filmu nahrazuje tím, co v tematických filmech vidíme dnes a denně. První "Silent Hill" oplýval mimořádně hutnou atmosférou, která se v novodobých hororech prakticky nevidí a Gans se ani nebál přitlačit na pilu v podobě zobrazovaného násilí ale Bassett, prostě nemá to režisérské oko, jaké si daný film zaslouží a kazí co se dá. Atmosféra je zcela pryč a to i přesto, že se půlka filmu odehrává v prakticky totožných kulisách, jako v prvním "Silent Hillu" a vše je nahrazeno tuctovými lekačkami, příšernými herci, zmateným scénářem a celkovou neuvěřitelnou nudou, která je zde patrná po celou dobu sledování a to i přesto, že je druhý díl o půl hodiny kratší. Jestli půjde film ve šlépjejích stejnojmenné hry, čekají nás minimálně 2-3 pokračování ale pokud jejich kvalita bude takováhle, máme tu další "Saw". ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvůli tomu plesu příšer se na to stojí za to podívat - tři hvězdy. Zbytek je bohužel jen amatérismus s pozlátkem, což u Bassetta není nic až tak nového, ale doufal jsem, že po dvou předchozích filmech se stejným problémem už by mu to mohl někdo z produkce vysvětlit...Škoda! Takhle tlupě nejrůznějších digi-degen stvoření sekunduje plesnivá puberťačka našlapující jak lipican a stokrát probuzení se ze sna s výstavním výkřikem. 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Se Silent Hill to mám tak, že jsem jej už pěkných pár let před premiérou netrpělivě očekával a doslova každou sebemenší novinku hltal s velkým nadšením, když byl uvolněn první obrázek (tuším, že z prostředí kolotoče), zaplesalo mé srdce radostí- druhý díl filmu bude podle mé oblíbené třetí hry! :) Pak však začaly přicházet zprávy, které mě začaly nepříjemně nahlodávat, po shlédnutí traileru a ohlášení, že se pojede ve třidéčku, mé nadšení opadlo definitivně. Realita je však ještě horší, tohle totiž má se Silent Hill společného fakt setsakra málo. Představitelky Heather a Claudie jsou vybrány skvěle, potěšila i originální hudba, ale to je tak vše. Na sílu zasazení Pyramid Heada postrádá smysl (závěrečná scéna vyloženě trapná) a celkově je děj snímku velmi nezáživný a zkratkovitý. Co však filmu schází ze všeho nejvíc (narozdíl od svého předchůdce a samozřejmě i hry) je atmosféra- a to je jeho prohra největší. Zklamání roku, 1* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen na motivy videohry „Silent Hill 3“, ale objevují se v něm také prvky z dalších dílů této videoherní série. Například řidič náklaďáku Travis Grady (Peter Outerbridge) je hlavní postavou ve hře "Silent Hill: Origins". Vězeňský autobus z posledního záběru filmu pak odkazuje na hru "Silent Hill Downpour". (Corpsegrinder)
  • Maskovanie herca Roberta Campanellu za Red Pyramid trvalo približne pol hodiny, čo je 6-krát kratšie oproti trom hodinám v prvom dieli série. (8HitBoy)
  • Přestože druhý díl hororové série byl v očích jak fanoušků, tak kritiků mnohem horší než jeho předchůdce, japonský vývojář videoher Konami uvedl, že přesně takhle si film podle své videohry představoval. (Beckett51)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama