Reklama

Reklama

Sněhurka (ne)šťastná až navěky

  • USA Happily N'Ever After 2

Jeden ze dvou pomocníků Čaroděje opět způsobí, že v pohádkovém světě nastane nevyváženost mezi dobrem a zlem. Tentokrát ovlivní příběh Sněhurky, jejíž matka je milována v celém království pro to, jaká je. Bohužel už nestihne předat Sněhurce důležitou výchovnou radu, v čem tkví její oblíbenost. Ze Sněhurky se po matčině smrti stane povrchní hvězdička společenských akcí, která si myslí, že obliba matky tkvěla v kráse a publicitě. Tajemná dáma požádá Rumpelcimprcampra, aby zařídil změnu její podoby na Sněhurčinu matku, a poté okouzlí krále svým zjevem. A protože jí Sněhurka nezapadá do plánů, vymyslí lest, jak ji ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Není to špatné (první díl jsem neviděl podle toho nemůžu hodnotit zda je to lepší nebo horší) ale chybí tomu humor. Zasmál jsem se jen jednou (u té babičky kmotřenky jak měla tu seznamku přišla tam šípková růženka a ona se jí optala co umí nejlíp a ona usnula :-) což je u animáku slabé. Příběh by ještě šel (sněhurce umře matka, která byla mezi lidma strašně oblíbená a Sněhurka chce být jako ona tak vymetá večírky, ale v tom to není) ale zpracování je strašné. Jediné co se dá pochválit je vzhled Sněhurky (Je to kočka :-) a ten jeden vtip. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obyčajne som k rozprávkam zhovievavý, ale pri tejto to ide veľmi ťažko. Nepáčilo sa mi, že sa v nej miešajú moderné prvky s tými konzervatívnymi, buď jedno alebo druhé. A nie, že si kráľ nasadí slnečné okuliare a snehulienka tancuje disco. Neskutočne trápna záležitosť. Som za inovácie a rôzne stvárnenia príbehu Snehulienky, ale všetko má svoje hranice. Grafika je otrasná, ide o návrat min. 20 rokov späť. Grafický a umelecký dojem je proste nulový, veľké sklamanie. Keď si to porovnám s rozprávkami Na vlásku alebo s Rebelkou tak je to na zaplakanie. Tvorcovia sa môžu hanbiť. Dve hviezdičky som dal ani neviem prečo, možno z úcty k nesmrteľnému námetu Snehulienky. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Animačně jednodušší vývar z konceptu filmu prvního, jdoucí svým vlastním směrem. Ruku na srdce, animace vypadá jako cosi z dob Pentií, ale na druhou stranu, kreslit to já, dopadne to hůř. A příběh? Je poměrně dějově jednoduchý, mravně silný (tohle téma je stejnou měrou skutečné i pohádkové, a tedy opravdu věčné. Kdo z těch, co na film kouknou, si neřekne, jestli není ve svém životě příliš sobecký?) a oťukává mnohé známé pohádky. A když přijde konec, zase mám pocit, že jsem viděl něco pěkného a příjemného, i když jednoduchého. Malý mínus jsou málo vtipné vtipy a snad i ta animace, ale když se mi to líbilo, tak pod čtyři jít nemůžu. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Podle určitých rysů by tohle mělo být jakési pokračování pohádky (Ne)šťastně až na věky, ale spíš bych řekl, že scenárista po noci plné lihovin potřeboval do osmi dodat na stůl hotovou věc a tak ve třičtvrtě na osm začal psát a tohle je výsledek. Na výrazně odlehčené kostře zmíněného příběhu postavil něco, co sice jakž takž drží pohromadě, ale nedával bych tomu nějaký význam. Na příběhu poněkud moderního království podtržený techno muzikou s jakýmsi morálním poselstvím za shlédnutí snad stojí jen ti trpaslíci, ale ani ti už nejsou co bývali ... ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Předchozím dílu jsem dal 2 hvězdy tady jdu výše. Některé postavy se vrátily (opět trapný a zbytečný Rumplcimprcampr,vlci, víla kmotřička ti dva trapáčtí kouzelníci atd ). Humor je na podobné úrovni jako první díl (takže buď žádný nebo minimální) ale děj je zajímavější.Naopak chválím hudbu, která je lepší než v předchozím díle. P.s. to zrcadlo vypadalo jak Lenin, že by inspirace :-). Jinak potenciál byl daleko výše tolik zajímavých postav a žádná výrazně nevyužita. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama