Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, nejsi už nadraná ??" - "Já nevím !! Nikdy jsem se ještě neopila.. " ;) Přes ten zdánlivě odlehčený tón, převážně vyjádřený několika slušnými hláškami a vtípky, platí tenhle remake za nesmírně povrchní a zploštělý slepenec, který svým nulovým poselstvím svému předobrazu nesahá ani po prdel, když o nějaké dřině, problémech či hlubších emocích pouze mluví, aniž by je divákovi nabídl, ba co víc, dočkáte se jich vlastně pouze v textu obsahu, a tak už se jen celou stopáž nestačíte divit, jak vylhaná tahle lákačka z bookletu vlastně byla.. Tohle jednoduše žánrově až bizarně rozkročený scénárista Allison Burnett hrubě nezvládl, byť z jiného úhlu pohledu vlastně tenhle snímek obsahově dost koresponduje se silou době a cílovce poplatnému remaku i s názvem, když je dnes především právě teenagery ona sláva, jakkoliv ta vlastně odjakživa platila za něco velmi pomíjivého, chápána pouze jako pár minut videa či několik tisíc lajků.. A pokud pak taková sláva pro někoho znamená vlastně i životní cíl či jeho jedinou náplň, není zde moc o čem dále mluvit.. Nakonec však přes jeho naivitu, hloupost i vyprázdněnost Fame velmi příjemně odsejpá, i dík Ishamovu povedenému soundtracku, obsahuje dvě hodně silné pasáže a navíc se rozhodně také zdá, že z režiséra Kevina Tancharoena roste celkem slušný řemeslník.. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro diváka je připraveno X dramatických linek s X náměty, ovšem snad každá z nich už byla použita jinde a zpracována lépe. Taneční/pěvecké scény nejsou špatné, ale jen ta závěrečná zanechá hlubší dojem (ovšem osobně se mi nejvíce líbila juchací scéna během závěrečných titulků). Obsazení je sice sympatické, ale pozornost je věnována tolika lidem, že žádný z nich nemá dost prostoru. Ale zhlédnout se to dalo. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Původní film neznám, remake je ale celkem povedeným, hudebně laděným filmem ze střední, kam všechny ty písně zapadají mnohem přirozeněji než do takového High School Musical. A který je i po vizuální stránce velmi sympatický, takže jako celek utíká velmi rychle. Tolik k pozitivům, jsou tu totiž ještě obrovské "ale". Narvat osudy asi deseti postav do příběhu, který se odehrává během čtyř let, není zrovna nejchytřejší. Než jsem se stačila zorientovat v postavách, dějová linka už se přenesla do druháku, a když v posledním ročníku všichni školu opouštěli, měla jsem pocit, že jsem si z filmu neodnesla prakticky vůbec nic. Postavy jsou totiž docela běžné, některé talentované více a některé méně, v souhrnu však všichni působí dojmem kluka odvedle z běžné čtvrti americké nižší střední třídy. Což vás na jednu stranu nutí se všemi sympatizovat, na tu druhou to ale znamená, že nikdo není skutečně vyhrocený; a pokud náhodou je, v minimálním prostoru, který mu dovolí maximálně jednu osobní scénu za školní rok, se to divák nikdy nedozví. (Kdyby se film více věnoval konfliktu mezi mladou pianistkou a jejím otcem, případně se také více zaměřil na příběh tanečníka a ukázal, co pro něj balet znamená, na škodu by to rozhodně nebylo.) Kolem a kolem z Fame tak vychází možná nejsympatičtější americký hudební film točící se kolem teenagerů za posledních několik let, i kdyby už jen tím, že postavy nevypadají jako vystřižené z titulních stran časopisů, mají větší dávku talentu a jejich život nenabízí jen příjemné chvilky. Více oné dřiny, kterou paní ředitelka v úvodu slibovala a která by mi asi jednotlivé postavy zaryla více pod kůži, by ale na škodu vůbec nebylo. ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

dle filmového scénáře neprobíhala žádná rivalita, až na jednu nafoukanou baletku ... myslim že ve skutečnosti je rivalita na školách tohoto typu obrovská ... hudebníci nesnáší baletky a baletky nesnáší herečky a podobně... po hudební stránce uspokojivé ale nepřináší žádný hlubší smysl... ano možná bych pochválil že byl věnován větší prostor neúspěšným a snaživým jedincům a jejich osudům. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné, žiadny prínos do sveta filmu ani čo sa týka žánru. Veľmi obyčajné a jednoduché. Priemerné a dá sa povedať, že nezaujímavé. Ale Fame si udržal akú takú úroveň a pár tanečných scén niej e na zahodenie. Dobrý zvuk a hudba, no nič viac netreba očakávať. Mohol by som ísť s hodnotením nižšie, ale budiš, veď nudou som nezomieral. 55% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama