Reklama

Reklama

Upíři, vlkodlaci a čarodějnice

  • USA Unexplained: Witches, Werewolves and Vampires, The

Obsahy(1)

Tento zvláštní a velmi úspěšný dokument NBC se zabývá legendami a lidovými tradicemi a odhaluje fakta obklopující mystické a strašidelné bytosti. Zahrnuje bizarní případy z historie, rozhovory se současnými upíry, vyšetřování praktik moderních čarodějnic a zkoumá psychické a fyzické poruchy způsobující domněnky, že se lidé stali vlkodlaky. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (21)

Sancty 

všechny recenze uživatele

Spracované tým najlacnejším spôsobom aký som kedy videl. Výťah známych faktov v minimalistickej podobe doplnený veľmi slabými, občas až trápnymi, hranými scénkami a výpoveďami pochybných vedcov. Miestami sa mihne záber z hororového filmu k danej téme a... to je všetko. Neverím, že mal tento "dokument" čo ponúknuť už v dobe svojho vzniku. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Dosť odfláknutý dokument skladajúci sa len z vystrihnutých scén zo známich hororov a starých kresieb. Ilustračne zinscenované hrané scénky sú smiešne. Rozhovory alebo skôr monológy odborníkov a rôznych "freaks" sú však zaujímavé a navodzujú správnu atmosféru pri ktorej tá necelá hodinka uletí ako voda. ()

Reklama

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Uzgvééhurgva, bhuáááá... Já čuchal, že to bude bídné a odporné, ale do prdele, že až takhle?! Na tahle titulní témata se dá najít tolik kvalitních zdrojů, spoléhajících na fakta (vědecké studie, záznamy dobových kronik, lékařské zprávy..) a ne na pokus o véélké mistérium. Jenže ne, to by autoři nesměli být banda senzacechtivých diletantských kreténů, kteří řeknou jen absolutní minimum relevantních a zajímavých informací, hlavně že jsou přítomni krávy spící v rakvi a pseudoprofesoři, tvrdící, jak je hrozně těžké zjistit, že Drakula má reálný předobraz... Doprdele, víc reálných informací jsem věděl, když mi bylo deset! ODPAD, ODPAD ODPAD!!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Část o pátrání po Drakulovi je trošku, ale opravdu jen maličko zajímavá. Jinak se v celém dokumentu dozvíme akorát to, že se stejně nic nedozvíme. A pak taky, že Transylvánie opravdu existuje! To by jeden neřekl, stejně jako, proč takovouhle totálně neatraktivní věc MIDO vůbec vydává. Byla snad licence zadarmo? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Upíri, vlkodlaci a čarodejnice" sú nadprirodzené fenomény, o ktoré už dlhodobo prejavujem záujem. Prostredníctvom horrorových filmov a kníh som sa s nimi už neraz stretol. Keď sa mi dostalo do rúk dvd so snímkom "The Unexplainted: Witches, Werewolves and Vampires" z produkcie americkej televíznej spoločnosti NBC, tak som si ho hneď pustil. Mal to byť unikátny dokumentárny film, ktorý mi mal ozrejmiť legendy, fakty a ľudové tradície týkajúce sa týchto bytostí. Bohužiaľ som sa však nedozvedel nič nové. Prišlo mi to hodne povrchné a naivné. Horrorovým gurmánom to nemá čo ponúknuť. * ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama