Reklama

Reklama

Ozvěny mrtvých

  • Thajsko Winyan Loke Khontai (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ming ve věku 15-ti let byla pronásledována duchem, od kterého se snažila uvolnit. Později poznává mladého lékaře Budda, který objevuje spojení mezi duchem a jejím mrtvým otcem. Doktor tvrdí, že otec dívky byl zavražděn a snaží se doručit pravdu o své smrti… (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ještě aby mě chodili navštěvovat přízraky mrtvých a mluvila bych s nimi. To už bych se definitivně zbláznila a hledala si teplý pokojíček na druhém břehu Vltavy, protože by mi stejně nikdo nevěřil. Všichni by si akorát říkali, že už jí z toho účetnictví hráblo. Ming s nimi také umí mluvit. Je jakési médium, zprostředkovatel, prostředník. Její pomoc vyhledávají různí lidé. Jednoho dne potká mladíka Budda, ohledávače mrtvol. Budd požádá Ming o pomoc při objasnění vraždy otce. Oba dva začnou pronásledovat duše mrtvých, které usilují o jejich životy. Celý spletitý příběh nám postupně odhaluje minulost Ming a Budda. S atmosférou filmu se tvůrci nedokázali poprat. Chvílemi se dařilo navodit dokonalou atmosféru strachu a to hlavně díky hlavní hrdince. Strach byl potom vystřídán nudou a nelogičností. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář je v hodně místech hodně děravý a nedotažený, ale když se zamyslím nad hlavní zápletkou, tak si myslím, že to nakonec zvládli alespoň na slabší průměr.. Tento film jistě není žádné velké terno, ale průměrný film, který je nabitý akcí. Bohužel ho dost často srazili sami producenti díky své neschopnosti. Atmosféra filmu byla jako na houpačce – občas se povedlo skvěle namíchat pocit strachu, který byl doprovázen docela slušným projevem hlavní hrdinky (někdy se mi zdálo, že sama herečka se bojí víc než divák a opravdu ten film prožívá). Jenomže potom se zase dostavila nuda a nelogičnost střídajících se scén. Hodně často producenti odbočili od hlavního tématu a pokusili se udělat nějakou kličku v ději, ale většinou to byl jen marný pokus, který do filmu vůbec nezapadl. Po technické stránce se mi triky docela líbily, ale jak už jsem uvedl na začátku, tak hodně lekacích scén si vypůjčili z jiných filmů a jejich kvalita v žádném případě nebyla na stejné úrovni. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia zahadzujú vynikajúcu prácu maskérov v strašidelných scénach, ktoré pôsobia zbytočne psychedelicky a skôr rušia, ako spôsobujú husiu kožu ( na zopár výnimiek ). A ďalším klincom do rakvy je český dabing, hlavne dabérka hlavnej hrdinky. Tak strašný prejav som ešte nikdy nepočul. Takže škoda tých nedostatkov, potenciál tu bol, talent na jeho spracovanie nie. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto Thajčanom nevyšlo. Po polhodine som to musel vypnúť, lebo sa to nedalo pozerať. Úplne šialená roztrasená kamera, zbesilé rýchle strihy jeden za druhým, až som mal pomaly závraty. A vlastne ani neviem, o čom to celé bolo, lebo z toho chaosu sa veľa vyčítať nedalo. Že ženskú prenasleduje duch? To som už videl tisíckrát a v oveľa lepšom spracovaní... Brak! ()

Macejko odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší "horor", aký som mal kedy možnosť vidieť. Totálna režijná bezradnosť skrývajúca sa za rádoby umelecké vizuálne vychytávky a strihy, ktoré majú vyvolať dojem ťažkého umenia. Je to ale iba samoúčelná otravná hovadina, maskujúca stupiditu a ohranosť námetu a demenciu scenára. Nesympatická dvojica "hrdinov" (ubľačaná hysterická bruneta a emo šampón s bolesťou v duši) prenesú iba minimum dialógov, ale aj to málo vás otrávi ako málo čo. Prvú hodinu som sa iba bezradne brodil v nepochopiteľnej zmäti obrazov a kecov, ktoré mali byť dejom. Potom som rezignoval a dobre som urobil, pretože človeka, ktorý by sa snažil dej pochopiť a možno aj precítiť (ak sa niekto taký v súvislosti s týmto filmom nájde) musela záverečná "pointa" doslova a dopísmena nasrať. Vyhnite sa tejto thajskej úbohosti veľkým oblúkom, špeciálne ak čakáte hororové majstrovstvo typu Nenávisť. Pretože nie je šikmooký ako šikmooký. ()

Reklama

Reklama