Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Marys 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som, či nedať o jednu hviezdnu vyššie hodnotenie, no nakoniec som sa priklonil radšej k takémuto. Tematika, prostredie a zasadenie tohto filmu mi nesadlo a elektronická hudba mi liezla neskutočne na nervy. Ináč to ale nebol zlý film, bol svojim spôsobom zaujímavý, dalo sa naň pozerať, zápletka bola celkom rozvinutá a keby sa viac zaujímam o henten typ hudby, tak by som bol určite v extáze. Žiaľ (našťastie?), nezaujímam. Viem, že to so samotným filmom nesúvisí, ale titulky, s akými som snímok pozeral (anglické), tak to by dialógy lepšie preložil Google Translate. Gramatika, časy, slovné druhy, vetná skladba autorovi titulkov asi veľmi nehovorí, sem tam bola nejaká veta otitulkovaná po holandsky, aby sa nepovedalo. Každopádne film nie je vystavaný na zložitých dialógoch, takže sa to dalo pozrieť aj tak. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Vzácný jako diamant, takový je výskyt elektronické hudby ve filmech. A co teprve vybroušený diamant. Takový je Berlin Calling, navíc, když je o světě elektronické hudby, výborně v něm hraje skutečný DJ a producent Paul Kalkbrenner a z filmu zní jeho nádherná hudba, to je potom skutečný audiovizuální požitek a onoho krásného rozpoložení po skončení filmu se nemůžu nabažit. Filmů, jako je Berlin Calling je snad méně, než šafránu, o důvod víc, proč si jej vážit. Navíc fakt, že zemí původu je Německo, která plodí výborné producenty elektronické hudby, ale s filmovým průmyslem už tolik na výši není a přesto všechno vznikne takový šperk, je maximální hodnocení zajištěno. Zkrátka, občas se podaří, občas to vyjde a Berlín si vás přivolá. Nadhodnocuji jednu hvězdu, čistě ze sympatií a výjimečnosti. No a co. ()

Reklama

ddf76 

všechny recenze uživatele

Tak ten film je bomba, ale spis ho oceni fanousci elektronicke hudby. Hlavni roli si vystrihl skutecny Dj a producent Paul Kalkbrenner, ktery k tomuto filmu slozil soundtrack. Sountrack musim vychvalit, protoze je naprosto libovej :). V tomto snimku hraje dulezitou roli el. hudba (minimal, electro jemne smrcnuty technem), takze kdo nepatri k fanouskum teto hudby, tak ten tezko oceni tento snimecek. Jako neherec zvladl roli Dje Ickaruse Paul Kalkbrenner na vybornou. Nektere scenky jsou bozi napr. kdy Icki se zavre na pokoji a pari na svoji hudbu nebo, kdyz se doktorka vrati na pracoviste a pacienti a zrizenec objimaji lepe devy nahore bez :). Sceny me trochu evokovali vzdalene Prelet na kukaccim hnizdem, protoze Icki je taky problemovy pacient. Pro me vyborna zalezitost, ale pro nefanousky asi o hvezdicku niz, ale ja davam plny pocet :). ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Producent a DJ elektra je na drogách... hmm... a ještě něco novýho?? Je to nudný, krom Kalkbrennera všichni hrajou strašně, nulová výprava... snad jen ta hudba ujde (no dobře, je opravu dobrá)... Ale to na film nestačí!! Parafráze na Přelet nad kukaččím hnízdem je tu navýsost trapná, stejně jako spousta "emocionálně vypjatejch" scén. To opravdu většině stačí, aby ve filmu byla slušná původní hudba jinýho než klasickýho filmovýho rázu a hned je z toho dobrej film? Není! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tuhle recenzi by za mne nejlépe napsal (či zazpíval) Ladislav Vodička, jen ho trochu poupravím. Takže .. _____________ Tam kde se pouští desky já jednou jsem stál / když jeden mladej DJ na svou práci lál / a slyšel jsem jak říká, že už chtěl by mít klid / než po nocích se za mixákem dřít / předskokanem té noci byl náhodou starej Voda / ten je starší než sám čas / povídá: hochu, jak dlouho už hraješ za tou škatulí? / víš, já hrál snad všude, kam dovezly mě čtyři kola / a ty tu brečíš nad tou jedinou jízdou / já jsem najezdil tisíce kilometrů a můžeš mi věřit, když ti tady povídám / DJ, ten tvrdej chleba má .. // .. musí znát gramec, sampler a mixážní pult / techno, breakbeat .. a mít volume vyhulený furt / notebook, vinyl, pitch fader a midi / beaty, loopy, před stejdží lidi / pořádný tracky, ionťák, jointa / éčko, piko, tripa, haš, koks / špunty, sluchátka, to dobrej DJ zná / já vím, že DJ tvrdej chleba má .. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno