Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

ddf76 

všechny recenze uživatele

Tak ten film je bomba, ale spis ho oceni fanousci elektronicke hudby. Hlavni roli si vystrihl skutecny Dj a producent Paul Kalkbrenner, ktery k tomuto filmu slozil soundtrack. Sountrack musim vychvalit, protoze je naprosto libovej :). V tomto snimku hraje dulezitou roli el. hudba (minimal, electro jemne smrcnuty technem), takze kdo nepatri k fanouskum teto hudby, tak ten tezko oceni tento snimecek. Jako neherec zvladl roli Dje Ickaruse Paul Kalkbrenner na vybornou. Nektere scenky jsou bozi napr. kdy Icki se zavre na pokoji a pari na svoji hudbu nebo, kdyz se doktorka vrati na pracoviste a pacienti a zrizenec objimaji lepe devy nahore bez :). Sceny me trochu evokovali vzdalene Prelet na kukaccim hnizdem, protoze Icki je taky problemovy pacient. Pro me vyborna zalezitost, ale pro nefanousky asi o hvezdicku niz, ale ja davam plny pocet :). ()

predators 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Když už jsme si s Petem Tongem mysleli, že je konec, přichází na scénu nový DJ, Paul Kalkbrenner. Tento německý hudební mág se svému londýnského kolegy v mnohém podobá...drogy, sex, taneční hudba a zase drogy. Stejně jako hudba, i jejich životní styly se od sebe moc neliší a tak musíme hledat rozdíly například v jejich psychických agoniích a vypořádáním se se sebou samým. Díky muzice tedy za 5*. :-) 77% ()

Reklama

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Kalkbrenner prekvapil. Ani nie tak skvelou hudbou, ako skôr parádnym hereckým výkonom - na neherca. Stohr zvláda film dobre ukočírovať a to už od kamery, castingu až po viacero obrazových nápadov. Celkovo je Berlin Calling lepšie ako Human Traffic no najlepšie filmy s drogovou problematikou ani zďaleka nedosahuje. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepochopila, prečo sa vedci snažia istým druhom hudby prisúdiť konkrétne účinky, pretože jej vnímanie je na výsosť subjektívne. Tá, ktorej sa hovorí relaxačná, vo mne napríklad vyvoláva nervozitu a tá, ktorú Ickarova terapuetka nazvala depresívnou, on sám melancholickou, je pre mňa povznášajúca. Pocity zo zvukov, alebo aj z ticha, sa nedajú „naordinovať“. Celým filmom sa vlastne viac ako drogy, niesla tvorivosť a vášeň pre hudbu. Jej sila. Ickarov symbolický pád však predsa len drogy spôsobili. A nebol to ani pobyt v liečebni, ani odchod partnerky. Symbolizovala ho nutnosť užívania utlmujúcich liekov, ktoré zbavujú osobnosť akejkoľvek životnej energie. Výborná hudba, herci aj neherec, atmosféra a reálnosť deja, ktorý ani raz neskĺzol do prvoplánovosti. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Pro mě se bohužel zázrak moc nekonal. Neherci mi nepřišli ničím zajíaví... rozhodně ne svojím umem hrát. Technu taky nijak neholduju a fetak kterymu stopite 800€ se rozhodne nebude tvarit jakoze nic... Příjde mi to jako 100 minutové promo dj hrajícího hlavní roli. Komerční tah, avšak je možné, že se mílým. Film jistě stojí na scénáři, který nemohl skončit jinak než happy endem. Pak ale vůbec nechápu poslední2-3minuty. bezvýznamně prázdné záběry... a proč? 5/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama