Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

HEED 

všechny recenze uživatele

Film, který si získal mou pozornost i když na začátku jsem byl skeptický. Je zde ukázán poměrně klasický příběh o rozpadajícím se manželství, avšak už ne s typickým koncem - rozvodem. Je to příběh , který ukazuje, že partnerské krize se dají řešit i jiným způsobem než rozvodem. Velmi mě zaujal styl jakým je to natočené, čekal jsem, že to bude nuda, tak jako to u podobných filmů bývá. Ale opak je pravdou, zaujal mě už od prvních okamžiků a udržel si mou pozornost až do konce. Mohu doporučit všem, kteří nemají problém dívat se na filmy s duchovním podtextem. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

I keď sa kresťanstva dotkli len nepatrne, vo filme získava dostatočnú podporu. Ten akýsi moment zlomu v Calebovom snažení bol hlavne moment, kedy si uvedomil že do toho nedával srdce. Bolo by ale vzácne nájsť muža ktorý by zachoval stanovisko ako náš hlavný hrdina. A tento love story má ešte jeden zádrheľ - už od začiatku nám bolo prezradené ako sa skončí, preto prekvapenia môžeme odložiť stranou, mnoho ich tu nenájdeme. Aj napriek tomu, že náš príbeh pôsobí zázračne, nájde sa pár pekných momentov a samozrejme hudba je radostná a empatická, tak prečo nie. ()

Reklama

jjpkohoutek 

všechny recenze uživatele

Na pozadí standardního schématu nefungujícího manželství, které je nakonec zachráněno, stojí rada, jak z toho ven. Film docela neotřele dělá reklamu knize, ale předně ukazuje, že i "ztracené" se dá zachránit. Chce to jen skutečně milovat a něco tomu obětovat. Jen Bůh je do filmu trochu uměle včleněn, až to může působit trochu rušivě, tak navíc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $500,000Tržby USA $33,456,317Tržby Celosvetovo $33,473,297Tržby za predaj DVD v USA $53,880,351 //počet predaných kusov 4,204,731║ Kresťanstvo ešte nemalo lepšiu reklamu vo filme(a to som neotrasiteľne neveriaci), veľmi príjemný a osviežujúci film, kde je všetkého s mierou, vynikajúci príbeh s postupnou gradáciou a vo svojej podstate s vnútorným posolstvom súžitia, neznámi herci si počínali nanajvýš dobre, zručná réžia, dokonca miestami príde aj na nejaké vtipné odľahčenie, plusom je tiež hudba, nechýba dávka napätia, krásne vyvážený malý-veľký film. Pre mňa nečakane milé prekvapenie. /90%/ ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Hlavně se nenechte zmást názvem filmu - nejde o akční drama z prostředí mužů bojujících s „červeným kohoutem“, ale o přihlouplý příběh o krachujícím manželství jako z pera Rosamunde Pilcherové. Jedna věc je ještě horší než naprostý amatérismus čpějící z úplně všech složek filmu a to nevhodně všudypřítomné náboženské téma. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)

Reklama

Reklama