Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (781)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ip Man je v chytrém slova smyslu podbízivý film, přináší všechno co máme rádi a přitom se výsostně tváří, jakoby to nebylo jeho účelem. V závěru vypadá jako ultimátní historická výpověď o Japonských utlačovatelích a Činském národním hrdinovi a přitom v průběhu do děje elegantně vsouvá všemožné tréninky a zápasy, aby si diváci mohli dosytosti užít perfektně zpracované a efektně natočené bitky ždímající herce i samotné Wing Chun na maximum. I přes své ctnostné poslání je to totiž čistokrevná bojovka, s klasickými národními a rodinnými hodnotami... Na druhou stranu ale nepřekypuje originalitou, není tak působivý opus jako Hrdina a jeho emocionální rovina (finále) těsně zaostává i za Fearless. 9/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bol som strašne zvedavý na tohto IP mana. Zaujímalo ma, ako sa kung-fu film dostal do top 200 na csfd. Čakal som nejakú solídnu drámu, no dosť ma zaskočilo, že príbeh nebol ničím výnimočný, skôr naopak. Podobných filmov tu už bolo dosť. Jediné čím sa líši od ostatných je , že tvorcovia pridali vpád japonských vojsk a prehlbujúcu sa biedu, ktorú sa snažili ukázať aj tým, ako majster kunf-fu ťažko pracuje či bojuje za hrsť ryže, hrdosť a česť. Výuka kung-fu v továrni, kde aj ženy skúšajú "tche-čchi" ťahy, film zbytočne zhadzujú a strhávajú mu body. Celý záver je ťažko uveriťeľný, zvlášť ak sa tvorcovia v záverečných titulkoch odvolávajú ma skutočného IP mana , muža , ktorý trénoval Bruca Leeho. Celkovo je film ok, súboje sú kvalitne natočené a pomáha im výborný hudobný motív. Príbeh Ip mana tvorcovia dosť zromantizovali, prikrášlili a s reálnym životom tohto hrdinu asi nemá veľa spoločného.Vidieť ho najmä kvôli premakaným súbojom určite treba. Napriek pochvale si myslím, že tento film nemá v top 200 čo robiť...to skôr Kung-fu panda, bratu...70%. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to chodí v tý Číně, jo? Tak to jsme v prdeli, smetou nás jediným mrsknutím malíkové hrany. A budou u toho slušní, korektní, milí, zachmuřeně slaďoučcí....lidumilní....V každé vesnici není pro školy kung-fu kam flusnout, nechápu, že ty japka tam mohli přežít byť i vteřinu. Asi se nenechali místňákáma zatáhnout do sáhodlouhých debat o jemných nuancích kopaček do řiti a prostě jen stříleli směr hlava. Jinak natočeno slušně, choreografie bojových sekvencí solidní, ba nadprůměrná. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen ukazuje a dokazuje, že patří mezi současnou elitu, která se objevuje ve filmech s bojovou tématikou. Film není jen bezmyšlenkovitá rubacine, ale má i povedený příběh. Krásně všechno zapadá do sebe, perlou filmu jsou tak jak jsem očekávál bojové scény, u Donnie Yena vždy na špičkové úrovni, souboje byly prostě dechberoucí. Při sledování filmu jsem měl pocit, že už jsem něco lehce podobného viděl....malá podobnost se snímkem Fist of Legend tam je....Čína vs Japonsko, mladý mistr vs generál:) Sečteno a podtrženo, více takových filmů pls. Jeden z nejlepších filmů o bojovém umění. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nářez od začátku do konce. Navíc lze-li v případě tohoto snímku slyšet několikanásobné vychvalování akčních scén, které údajně trumfnou i Neovy eskapády z Matrixu, rozhodně tomu jde uvěřit. Už po prvních pěti minutách jsem byl svědkem jednoho z nejlepších čínských soubojů za velmi dlouhou dobu. A film v této tradici naštěstí pokračuje - je to zábavná mlátička a těch 106 minut uteče, ani jsem nevěděl jak. Příběh, který ve většině podobných východních snímcích tohoto typu trochu skřípe, nebo hůře nudí, se také povedl. Nevšímal jsem si žádných hluchých míst nebo nesrovnalostí, takže po dějové stránce taky velká spokojenost... Doporučuji všem, kterým se líbil souboj Nea s agentem Smithem v metru! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Hiroyuki Ikeuchi, ktorý stvárnil postavu generála Miuru, ovláda iný bojový štýl ako jeho postava. Kým generál je expert na karate, Hiroyuki trénoval hlavne džudo, v ktorom má čierny pás. Preto musel pred natáčaním podstúpiť tvrdý tréning, aby jeho bojové scény vyzerali dôveryhodne. (ywo666)
  • Bojové umění provozované ve filmu generálem Miurou (Hiroyuki Ikeuchi) je Karate. Do dnešní podoby se vyvinulo okolo roku 1922, tedy v době, kdy Ip Man ještě žil. (Claude Speed)
  • Název bojového stylu Wing Chun v překladu znamená "Věčné jaro". (J*A*M*B*O)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama