Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film. Z obsahu jsem věděla asi tolik, že prim bude tentokrát hrát Robin Williams v roli otce-učitele, který se dá dohromady se svou kolegyní; v rámci zachování co největšího momentu překvapení jsem totiž často spoilerující obsahy filmů na ČSFD před zavítáním do kina přestala číst. Čekala jsem tedy nějaký rodinně komediální film? Asi ano. Hned v počátku tedy přišel šok nad tím, co má Robin Williams vlastně za syna, a ještě než se z něj stačila pořádně probrat, následoval mega šok v zlomovém bodu příběhu. A k tomu všemu ten podivný konec s Robinem odhazujícím postupně veškerý oděv (je hezké, že se místy najde slavný herec s odvahou ukázat se v záběru nahý). Tohle popsat nejde, tohle se musí vidět. Vlastně ani nevím, jestli to byla parodie, či drama a jestli to se všemi těmi nelogickými zvraty je geniální, nebo odpadové. Ale bavila jsem se, a když na tento film za pár let narazím náhodou znovu, zlobit se nebudu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o otcovi, ktorý je neúspešný spisovateľ, neefektívny rodič a má neúspešnú kariéru učiteľa. Jeho život sa po tragickej nehode dramaticky obráti. Je to zaujímavý film, pretože úspešne kombinuje tragédiu a komédiu. Film začína ako čierna komédia, kde sa smejete kvôli ťažkým okolnostiam. Nečakané pokrytectvo však zrazu zmení film na komédiu. Zmena je prehnaná, ale nezdá sa mi nemiestna. Zdôrazňuje, že aj z tých najťažších okolností môže vzísť niečo dobré, čím sa šíri krásna správa o nevzdávaní sa. 6/10 ()

Reklama

Mona07 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny byly výborný, ale od 60 minuty film ztrácí své tempo a ve své přehnanosti vše kazí. Jako bych se dívala na dva různý filmy, přičemž prvnímu bych dala hvězdičky 4 a druhému 2, nicméně film je protkaný spoustou dobrých hlášek, u kterých se člověk fakt pobaví. V souvislosti s dramatickou stránkou filmu mi vychází dobrý tragikomický koktejl, škoda jen té poslední třetiny... ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film, který je příliš velkou komedií na to, aby mohl účinně kritizovat morálku moderní společnosti, a zároveň příliš malým dramatem na to, abychom mohli jinak skvěle vytvořenou zápletku víc prožívat. Celé to stojí a padá s výkonem Robina Williamse, který není 100% - možná i proto, že neměl v dialozích tolik prostoru pro jeho oblíbenou improvizaci. Film má ale několik skvělých momentů (Kyleův odchod, scény s divnou sousedkou, záverečná sekvence), a pokud nehledáte snímek, který byste si chtěli užít v kruhu rodinném, určitě se na něj podívejte. 65%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když se neúspěšný spisovatel díky smrti svého syna stane mediální hvězdou, začne se jeho život vyvíjet docela dobře. Jenže, když je někdo lúzr, tak se z toho jen tak nedostane. Jedná se o film, který sice není originální námětem, ale je rozhodně dost divný na to, aby člověk byl zvědavý, jak to dopadne. Bohužel Robin Williams není až zas tak ve formě a jeho zoufalý obličej na celý film nevystačí. K závěru jsem se začal ptát sám sebe, zda to vůbec chci vidět až do konce....55% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)
  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)

Reklama

Reklama