Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jistě zajímavé nahlédnutí pod pokličku, jen tedy zcela nepřekvapivé, přesně takové, jak se dalo čekat, a to ve všech ohledech coby nekorektní komedie z daného prostředí. To je ale jediná výtka k jinak svižné, cynicky vtipné podívané. Nominaci na Oscara se docela divím - ale to myslím v dobrém vůči rozhodnutí Akademie zkusit taky něco "trochu jiného" než klasickou cenopudnou konverzačku. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěla vidět hlavně díky jeho nominacím za scénář, a to mimo jiné i na Oscara. Téma taky neznělo špatně, naopak znělo zajímavě. Ve výsledku musím říct, že mi to trochu připomínalo Vrtěti psem, ale určitě to má blíže k typickým britským produktům jako Jistě, pane ministře apod. Je to postaveno na konverzaci, což se u všech nemusí shledat s úspěchem, navíc britský humor, který je suchý a černý, u něhož mnohdy přemýšlíte: to je fakt vtipné?, nemusí sednout všem. Mně zaujaly ty mnohaličné konspirace ve vládě a zajímalo by mě, jak moc je to přitažené za vlasy. Myslím, že ani moc ne. Ruční kamera je zajímavým zpestřením a ač na ni začínám být alergická, tady mi nevadila. Vlastně můžu říct, že tahle politická satira se mi líbila. A zaujala mě Mimi Kennedy. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Film ze zajímavého prostředí a se zvláštní zápletkou, v které se občas těžko orientuje ( nejspíš kvůli mému nedostatečnému vhledu do problematiky ). Herecky slušně pokryto i režisérsky na dobré úrovni. Vše by bylo na ****, ale sráží to jedna věc na kterou jsem alergickej: Nemám rád budování "tvrdosti" charakteru chrlením vulgáren. Jasně, že je možný namítnout, že to tak chodí, ale postavit celou ( důležitou ) figuru, a nejen tu, pouze na týhle bázi mě prostě nestačí. Proto zvezda dolů. FFF 2010 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úderná a naprosto perfektně obsazená politická satira, u které mi formálně přišlo, že takhle nějak by to asi vypadalo, kdyby se Paul Greengrass rozhodl natočit komedii. Dokumentární styl umocňuje pocit, že to v podstatě není ani moc výmysl filmařů. Jednoznačná kultovka, u které by mi vůbec nevadilo, kdybych se dostal k původní čtyř a půl hodinové verzi. Povinnost pro vyznavače suchého britské humoru a politických kruhů. P.S. Neurotická postava Malcolm Tucker má jasný kultovní status a už kvůli ní si hodlám nakoukat původní seriál. P.P.S. Je neuvěřitelné, s jakou elegancí dokáží Britové fuckovat v naprosto každé větě, aniž by to působilo vulgárně. Je to jen zatraceně vtipné. „This is a government department, not some fucking Jane fucking Austen novel!“ ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hrozný nepřehledný miš maš. S titulkem nejlepší britská komedie posledních let rozhodně souhlasit nemůžu. Téma je opravdu nezajímavé a ačkoliv se objeví sem tam velmi dobrý sarkastický vtip, tak je to hrozná nuda. Na můj vkus až příliš nevtipných a zbytečných nadávek. Čekal jsem rozhodně něco jiného. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama