Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I miliardář má své staré dobré zvyky, kterých se jen tak nevzdá... Každý rok v září odjíždí americký miliardář Robert Talbot na dovolenou do své vily v Itálii, kde po měsících odloučení tráví pár sladkých týdnů s milenkou Lisou. Letos však udělal velkou chybu – dorazil již v červenci. Vychytralý majordomus v jeho nepřítomnosti využívá vilu jako hotel, dům je plný rozjívených náctiletých Američanek a milenka si zřejmě bude brát jiného. Talbot bude muset zapojit veškerý důvtip, aby se vše v dobré obrátilo a nastala ta správná zářijová idyla... Scénář peprné veselohry údajně vznikal s myšlenkou dát znovu dohromady Caryho Granta a Sophii Lorenovou, mezi kterými to jiskřilo v úspěšném filmu Hausbót (1958). Když se to nezdařilo, Grant byl vystřídán svým obvyklým náhradníkem Rockem Hudsonem a Lorenová svou největší rivalkou Ginou Lollobrigidou. Její úchvatné kostýmy vytvořil slavný návrhář Morton Haack. Ve filmu se též na stříbrném plátně poprvé objevil slavný zpěvák Bobby Darin (Tony), který po skončení natáčení pojal za manželku hereckou kolegyni Sandru Deeovou (Sandy). (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Elegantní lidé v elegantním prostředí, Lollobrigida stále krásná (její ložní úbory by snad měl řešit i zákon), Rock Hudson správně Kenovitý.... jenomže! Jenomže, i když příběh nabízí zajímavou zápletku, není dostatečně vtipná nebo bláznivá, aby spláchla dojem příjemného, ničím ohromujícího filmu. Nejspíš je to tím, že si scénář nedělá vůbec žádnou starost o charaktery jednotlivých postav. Prostě je vrhne do děje a nechá je v něm plácat. O nikom nevíme nic jiného, než jak se chová v dané situaci, jsou to figurky bez povahových rysů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nuž najväčšími kladmi menej známej snímky sú dve veľké hviezdy v hlavných úlohách a krásne prímorské prostredie. Chápem, že tá feel good atmosféra môže mnohých očariť, ja som sa ale pri riedkej zápletke a dialógoch skôr nudil a sústredil sa na tú atmosféru. Čo rozhodne neplatí pre také Prázdniny v Ríme s dokonalými dialógmi. Úžasne vymyslená je ale žiadosť o ruku, Rock mimochodom pri ňom drží v rukách sliepku. Čo tí dvaja ale za problémy riešia, to by sa jeden fakt čudoval, najmä ak máte v živote vážnejšie problémy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rok Hadsn zas v roli milovnika zien .... ja ho nemusim, bol sexualne dezorientovany a silne promiskuitny. a dalej rozoberat nejdem. Prilis sladka komedia, ako som to pozeral, moze byt pravdou aj to, co pise Oskar. Videl som to hlavne kvoli Gine Lollobrigide - davam si dohromady jej filmografiu a zistujem v com presne hrala. To najlepsie uz mala za sebou, v 60s uz nemala take slavne filmy a v 70-kach hlasila dalsi ustup zo sveta filmu. Jediny dovod, preco dam slusne tri, je ta fajna letna rezidencia v uvolnenom Taliansku 60. rokov . 65 % ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Režisér Robert Mulligan mne tímto svým romanticko-komediálním nášupem značně pobavil a zaujal. Do hlavní role obsadil sympatického Rocka Hudsona (těžko uvěřit, že byl homosexuál) a šťastnou ruku měl i při výběru ostatních herců, zejména pak u skupinky divokých studentů z Ameriky. Humor je tu servírován vkusně a nevtíravě, což se často u amerických komedií nevidí (ovšem v tomto období ještě ano). Řada scén je nezapomenutelných (pijatyka studentů s Rockem, výlet na skútrech, taneční zábava či příjezd nic netušícího hlavního hrdiny do své rezidence) a díky úžasnému prostředí a celkovému zpracování nemohu jít s hodnocením níž. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce bláznivá komedie, ve které se sice tříští pozornost i humor mezi dvě víceméně rovnocenné zápletky, Rock Hudson je však zvládne ukočírovat obě a ještě přitom skvěle bavit. Třeba ve scéně, kde přepije partu sebevědomých študáků. Vkusný chytrý humor, odsýpající dialogy, kde to jiskří mezi muži a ženami i mezi generacemi, skvělé hlášky i situační gagy, nepolevující tempo a samozřejmě různými fórky odlehčená romantika. Vše funguje na jedničku, přestože jsem občas měl tak intenzivní pocit, že vidím Caryho Granta, až jsem ho tam opravdu viděl. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Miláno, Santa Margherita Ligure, Rocca di Papa a Portofino. (dyfur)

Reklama

Reklama