Reklama

Reklama

Bez úniku

  • USA Breathing Room (více)
Trailer

Myslíte, že ohraná variace na známý horor SAW již nemá co nabídnout? Že ani nemůže? V tomto mrazivém snímku půjde o čirou hrůzu. Nejsou zde ale zapotřebí žádná monstra, neboť i člověk sám o sobě dokáže být v krajních situacích dostatečně zvrhlý a odporný. Myslíte, že jste viděli všechno? Mýlíte se. (Davies182)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Taková slabší variace na velmi nekvalitní díl SAW (tedy jakýkoliv od čtyřky do sedmičky). Děj se odehrává pouze v jedné místnosti, do které se dostali lidé a mají za úkol poznat vraha mezi nimi. No, kamera byla vážně otřesná, noční děj nepřehledný a twist před koncem filmu k ničemu. Taktéž herectvo není nijak zvlášť sympatické, jediný, kdo mě bavil, byl ten potřeštěný a ze začátku můj hlavní podezřelý týpek v tílku (už ani nevím, jak se jmenoval). Vraždy a napětí nic moc. A ten konec, ten se vůbec nepovedl. Sice nespoileruji, abych něco neprozradil těm, kteří se na film chystají, ale ani nedoporučuji. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Breathing Room je snímek o lidském chování v mezních situacích, na kterém je zřetelně vidět, že pokud není k dispozici sympatický ansámbl, tak z povšimnutihodného scénáře tak akorát vycucáte starou belu. Po uchazivším rozjezdu přijde na řadu úmorná nuda s psychologickou rozpitvávačkou postav a brutální lowskill kameramana, kterému bych nesvěřil zdokumentovat ani dědečkovy sedmdesátiny. I přes to, sebetrýznitelsky doufáte v alespoň překvapující finále, které je samozdřejmě průserem největším a nemusím ani zmiňovat, že po konci projekce máte sto chutí slabomyslnému tvůrci této neskutečné hovadiny řádně natlouct po tlamě. Dejte přednost raději výmykům, podlézání a přelézání z cimry do cimry v The Cube, která je sice taky nic moc, ale je určitě působivější, než smrtelná nuda v koupelně. 1/10 ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Filmu Saw se dá odpustit ta neoriginalita, protože oproti Cube má přidanou hodnotu. Je postaven trochu jinak, nahrazuje neznámé a nevysvětlené zlo jeho personifikací, navíc tím přesouvá souboj mezi hrdiny a ním na jinou úroveň. Ale proč vzniklo tohle, pravděpodobně za odpoledne ve skladu nějakýho nákupáku? Dobře, nebudu pomlouvat kulisy, ale když už neměli pořádnou kameru, tak alespoň nemusela být tak strašná. A hlavně v některých situacích nepřehledná. Nemluvě o suprefektech. Chvíli trvalo než mi došlo, že to červený světlo neznamená, že je něco sežehne. Oni to měly být záběry ze tmy... které prokládá skutečná tma? Hm... No ale i tak bych to slupnul, s trochou remcání, pořád jsem totiž čekal na nějaké rozuzlení a osvětlení zákulisí. Nebo taky ne. Nemám nic proti tomu nechat pozadí na spekulaci diváka, ale tenhle konec? Jako proč? Proč to vůbec nakousli? Když už, mělo to končit tím odchodem z místnosti, po kterém měla následovat ta úplně poslední scéna. Beze slov (a to mezi vynechat). Takže si přiznejme, že to je blbost, která potěší ponejvíc pokud na ní přepnete z něčeho ještě horšího. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Saw“ byl chytrý film, ať už si o jeho pokračováních myslíte, co chcete. „Kostka“ byl také chytrý film, ale v jejím případě opravdu jen ten první díl. „Bez úniku“ je ž ale jen parazitování na zajímavém nápadu, který ale zůstal naprosto nevyužit. Tady není ani trocha invence, ani trocha snahy vyprávět příběh, který by byl alespoň trochu zajímavý. Navíc je to i celkem špatně natočené. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době úspěšný námět tentokrát snad v televizním formátu, neboť značně nízký rozpočet ze snímku doslova jen září. Po dějové stránce to však vypadá, že scénář měl spíše sloužit jako divadelní hra. Žádné činy či akce, jen neustálé konverzace o ničem. Pro film je to tak naprosto nezáživné, bez budující atmosféry a bez jakékoli hororového aspektu. Tohle snad má pro televize sloužit jako levnější náhrada za pořádné filmy, u kterých jsou vysílací práva vyšší, jinak se to nedá vysvětlit. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama