Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci nabídky DVD edice jde o slušný nadprůměr, ovšem tato firma se chová podobně jako např. Řitka video k válečným filmům, tzn. značně macešsky, ke svým produktům a zákazníkům. Jde o film tématicky podobný Kubrickovu Osvícení, tj. věnuje se mapování temných míst lidské psychiky a rozpadu osobnosti jednoho nešťastníka na odlehlém místě v rámci malé lidské komunity. Místy slušná atmosféra a celkově přijatelné herecké výkony, zejména v první půli se režisérovi daří vytvářet záběry kamery a hudbou ponurou atmosféru odcizení, stísněnosti a chladu. V druhé půli, kde si pomáhá i klipovitým střihem, už to taková sláva není, scénář mohl být trochu rafinovanější a výše zmíněnému Osvícení se to neblíží ani vzdáleně, ale na tři hvězdičky to stačí. Celkový dojem: 55 %. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Žiadny prúser, len totálne priemerný, komorný,skromný atmosferický snímok, kde chlad a pôsobivosť prostredia miestami supluje scenáristickú bezradnosť a klišoidnosť, rovnako tak hereckú topornosť. Pár ľakačiek je podarených, miestami sa vydarila aj nepríjemne temná a paranoidná atmosféra, zväčša exteriérová. Ako celok nie je tento film ničím výnimočný a ničím nevybočuje z "béčkovej" filmovej rady... ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Anna. Jsem taková hloupá husička. Vyspím se skoro s každým na potkání (případné odměny v podobě pracovních míst neodmítám). Protože jsem byla zneužita. Neustále jsem ve vleku velmi nešťastných příhod (jež nejsou náhodné). Chci činit dobro. Nikdo mi nerozumí. Občas halucinuji. Tykám si se smrtí. Protože jsem byla zneužita. Musím nosit tvář Leelee Sobieski. Hlídat děti. Běhat zimním lesem. Skoro se utopit. Bojovat s duchy. Na ztráty nehledět. Tudíž jsem byla opět zneužita. 95 minut. Vleče se to. A mám předstírat, že jsem JEDINÁ. Dostaňte mě už konečně pryč! Bude to naše tajemství. P.S. In a Dark Place přece nemůže být míněno vážně... Nebo ano? Zn.: Neuvěřitelný guláš. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Horor v žádném případě, spíše tupá, zmatená vykrádačka podobně laděných snímků se špatnými herci, snahou o nějaké to tajemno, ale neúspěšně. Já se 95 minut nudil, koukal na časomíru a těšil se až to skončí. Jednu hvězdu dávám za zajimavý hudební motiv a za nějakou tu snahu, jsou přece i horší filmy. ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

twinpeaks vraví, že na druhý deň na neho prišlo akési "uvedomenie" a on zrazu s "waaaau" efektom pochopil ten divný priebeh filmu a ešte divnejší koniec. No... asi som tupec, ale na mňa žiadne uvedomenie neprišlo ani po dni, ani po týždni, ani po roku :) tak dám hviezdičku za film ako taký a ďalšiu za faaakt dosť dobrú Leelee... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama