Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Literární Dorian Gray Oscara Wildea je dílo s obrovským potenciálem pro zfilmování, avšak hned v úvodu musím podotknout, že jeho nejnovější filmová adaptace ho využila maximálně tak z poloviny. Všechna ta opojná dekadence, kterou námět sliboval, je bohužel utopena ve finančně podvyživené vizualizaci na hranici televizní inscenace a nespočetněkrát se mi při sledování filmu drala na mysl úvaha o tom, jak skvěle by ten film mohl vypadat, kdyby se ho chopil můj oblíbený Tim Burton. Takhle jsem se dočkal pouze sterilní rutiny, přičemž výjevy, které potěšily mé oko, by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Ne že by film vypadal odpudivě, to ne, avšak nic výrazněji opojného od něho rozhodně nečekejte. Kromě tradičně výtečného Colina Firtha filmový Dorian Gray postrádá i výraznější herecké osazenstvo a vzhledem k ústřední dramatické premise nemohu pochválit ani práci scénáristů – jednoduše řečeno se z této adaptace dalo vytřískat o mnoho více, a to jak po stránce audiovizuální, tak i z hlediska vyprávění. 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet na horor, škoda, že ako horor sa to začne tváriť až v druhej polovici. Film má pomalý rozjazd a nebyť Colina Firtha v jednej zo svojich najlepších rolí, tak neviem, neviem. Jeho sebavedomý muž má pohotovú odpoveď na všetky otázky. Je to on, kto drží film ako tak nad vodou. Hlavný hrdina bol dosť nevýrazný a jeho scény orgií, boli po chvíli dosť otravné. Vždy, keď Firth zmizol z plátna, ochabla i úroveň filmu. Nakoniec slabé tri. 50%. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nemůžu přemluvit dát čtyři hvězdičky, i když bych moc chtěla. Co se herecké strány týče - naprostá spokojenost. Ale co do děje, to už bohužel ne. Snad už od půlky filmu jsem se dívala, kdyže to má končit, protože to celé bylo jaksi roztahané a až moc natažené.. Nezachránil to ani skvělý obraz (a teď nemluvím o Dorianovi :). Možná filmu ale křivdím, knihu jsem totiž nečetla, znám pouze jakousi dějovou kostru, tak nevím, nakolik byly ony roztahané scény (ano myslím tím orgie v nejrůznějším stylu) autentické. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je rozhodne najväčšou devízou tohto filmu, také farbisté zobrazenie starého Londýna som naposledy videla hádam len v Mary Reilly. Ostatné zložky sú takisto nadpriemerné, z výsledku cítiť britskú dôkladnosť a trochu plochého Bena Barnesa s prehľadom zatieňuje skvelý Colin Firth. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Obraz Doriana Graye není látka úplně nejkompatibilnější s filmovým plátnem,nicméně nevěřím,že tohle nešlo natočit lépe.Bez laciných hororových vsuvek,zbytečných efektů,stylizovaného Londýna a vpasování samotného Doriana do role nadrženého hezouna bez hlubších vrstev.Se ctí z filmu vychází pouze Colin Firth,ale Henry Wotton se hraje se všemi těmi svými vděčnými průpovídkami skoro sám.Konec ale zabíjí i tuhle báječnou postavu a definitivně mě utvrdil v tom,že tahle adaptace si zaslouží být okázale ignorována. 35 % ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)
  • Dorian Gray (Ben Barnes) hrá v scéne s klavírom jazzovú pieseň "The Crave" od Jelly Roll Mortona, ktorá bola prvýkrát nahraná v roku 1939 aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva okolo roku 1880. (mips_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno