Reklama

Reklama

Prázdné hnízdo

(festivalový název)
  • Argentina El nido vacío (více)

Obsahy(1)

Vzdělaný a úspěšný dramatik a spisovatel, padesátník Leonardo, a jeho žena Martha vytvářejí s třemi dětmi model příkladné rodiny. Ale v okamžiku, kdy jejich nejmladší dcera Julia opustí Buenos Aires a provdá se do Izraele, začne manželská dvojice přehodnocovat své rodinné a partnerské štěstí. Martha se kvůli dětem vzdala kariéry a jako nadějná studentka nedokončila studium sociologie. S touto obětí se nikdy nesmířila. Leonardo prochází náhle prázdným hnízdem i tvůrčí krizí a nemá už na koho svalovat nepořádek a jiné prohřešky, stejně jako Martha už nemusí brát ohled na děti a potlačovat své pocity. Snaží se vynahradit obětované roky návratem na univerzitu a začíná se obklopovat lidmi, kteří jí tolik chyběli. Leonardo zase hledá únik ve fantazii, kterou občas není schopen rozeznat od reality... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Zajímavá představa spisovatele o tom, jak by mohla vypadat jeho domácnost - celý film je vlastně jen jeho předstaa. Ale jinak celkem nic moc, trochu nuda. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

50 na 50! Ani zlý, ani nahovno. Taký nemastný, neslaný, zasnený film. Hlavne som si to stiahol kôli Inés Efron a ona tam hrala fakt len posledných 15 minút ! ()

Reklama

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Rodiče vypravili všechny své děti do světa a zůstali sami. Musí se naučit znovu poznat jeden druhého a zároveň i sami sebe. Dalo by se očekávat, že film s podobným příběhem vás uvrhne do deprese, to je ale omyl. "Prázdné hnízdo" je o naději, o optimismu a o pevných rodinných vazbách. Přesto, nebo možná i právě pro to, je to film, který nezanechá téměř žádné emoce. Jen tak prostě pluje... na hladině... jako ti dva na plakátě... ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Citlivý film o vyhoření a středním věku. Nikterak extra nápaditý co do příběhu, ale moc hezky zpracovaný a dobře zahraný. Navíc mám trochu slabost pro španělsky mluvené filmy a jejich často velmi odlišné, osobité prostředí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama