Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Husťárna pořádného multinárodního kalibru, která si nebere servítky s ničím a s nikým. Dokonce i sami tvůrci si dokázali udělat srandu sami ze sebe a nad některými výroky jsem málem praskl smíchy. S herci jsem se sžil okamžitě, jejich projevy jsou naprosto přirozené, čemuž dopomáhá i fakt, že němčina je zde němčinou a né pohou snahou o přízvuk. Jen se trochu divím distribuci, že s tím nejde dřív do kin, i co se týká audiovizuální stránky věci, není co vytknout. Zase jednou vypnout mozek, pro ty, co ho zapli, a nechat se bavit, tak já to vidím. 80% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €7,5miliónaTržby USA $122,082Tržby Celosvetovo $10,090,000▐ Nadšenie fanúšikov s blockbastrov a lá ID4 + Vesmírna pechota sa v tomto prípade nezaprie, má to svoju ľahkosť, zábavnosť, údernosť, akčnosť, či podmazanú veľkoleposť ako tomu bolo pri novodobých Grindhouse vychytávkach ako Drive Angry, Planet Teror, Death Proof. Asi najviac potešia celkom slušné triky, ktoré sa samozrejme striedajú aj s menej vydarenými ale na takýto druh filmu je to až nadmieru dobrá práca, potešia aj niektoré uletené nápady ako to bombardovanie miest s meteoritmi, takže spokojnosť. /videl v kine: 65%/ (videl na festivale Comics Salon 2012) -v kine to malo dobrú kulisu ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vuorensola definitivně potrvzuje to, co dokázal už ve své poloamatérské hříčce Star Wreck: in the Pirkining. Totiž, že si dokáže vybrat schopné a typově výborné herce, dokáže naprosto precizně vystihnout samotnou podstatu každé jedné scény a jako takovou jí dovést k absolutní dokonalosti (tzn. např. propaganda je propaganda až na dřeň, scéna z buddy movie je jako vystřižená z té nejtypičtější buddy movie, jako si dovedete představit, atd) a především - naprosto mistrovsky balancuje na pomezí parodie (Pád třetí říše mě upřímně rozsekal), absurdity, satiry, dramatu a frašky a přepíná mezi těmito polohami tak samozřejmě a "lehkonoze", jak to jenom jde. Když k tomu pak člověk připočte pomrkávání na fanoušky, ať již svoje vlastní (rozvádění motivů a prvků ze Star Wrecku - reklamní paňáci ve vedení, bios, rusáci, Finsko, ...), nebo filmové obecně (citace filmových scén, od zcela zjevných až po jemné narážky a to až do té míry, že u startu lodi Götterdämerung, kdy (loď i celá scéna) vypadá jako něco z třetího Matrixu, hraje hudba, která velmi připomíná skladbu z Revolutions s názvem Neodämerung... Lahůdka od první do poslední minuty... P.S.: Chtěl sem napsat, že Julia Dietze je nejkrásnější Němka, jakou znám, ale ona je napůl Francouzka :)) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Iron Sky je skvělý levný finský bláznivý film. Koncept nacistů, kteří se po porážce v druhý světový válce přestěhovali na měsíc je sice originální, ale samozřejmě hodně přepálený. Je jen na divákovi, jak k filmu bude přistupovat ještě než film vůbec zapne. Řekl jsem si, že není od věci si občas odpočinout od předražených hollywoodských blockbusterů a tento počin k tomu přímo vybízí. I když jsem se na konci celkem nudil, tak to není tak úplně chyba filmu, ale mé náladě a vyčerpanosti z neustálého sledování filmů. Nevím jak to udělali, ale finální bitva je prostě epická. Ono vůbec způsob efektů leckomu nemusí sednout, ale mě to celkem vyhovuje...90% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Premiéru si snímek odbyl 11. 2. 2012 během 62. ročníku německého mezinárodního filmového festivalu Berlin International Film Festival, kde se promítal v sekci Panorama Special. (Conspi)
  • Nacistická invaze na planetu Zemi začíná v 5. 45 hodin ráno, ve stejný čas, kdy německá vojska obsadila Polsko a rozpoutala tak druhou světovou válku. (Conspi)
  • Herec Götz Otto (Klaus Adler) si strihol nacistu po druhýkrát. Premiéru si odkrútil v Hitlerovom bunkri, čoby dôstojník, vo filme Pád Tretej ríše (2004). Jedna zo scén na túto nemeckú drámu priamo odkazuje. (Jumar)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama