Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý muzikál z vinobraní o lásce mladého muže ke krásné dívce... Hudební film o zamilovaném varhaníkovi v podání Josefa Laufera, který se zasní a představuje si romantický život s krásnou servírkou, kterou hraje Miluše Voborníková. Jeho představy ho zavedou na Bakchovy oslavy, rytířský turnaj, pálení čarodějnic a další místa. Na závěr varhaník procitá a zapěje závěrečnou píseň se svou sličnou servírkou. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Poněkud blábolivá normalizační revue s J. Lauferem - budoucím opěvovatelem "správného chlapíka" kpt. Minaříka v hlavní roli ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Malý muzikál z vinobraní jsem moc nepochytil. Matuška se tvářil jak kdyby byl vážně solidně nadranej a zbytek stál fakt za prd. Jen ta písnička, kde zpívali, že domu půjdou až ráno, nebo jak to bylo, měla docela rytmus... :) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co touto podivností chtěl autor divákovi říci. Každopádně hudební cosi se odehrává při Znojemských slavnostech. Zde něco z jejich historie: první Znojemské historické vinobraní se uskutečnilo již v roce 1966. Jeho autorem a zakladatelem byl František Koukal, který dokázal ve svém scénáři skloubit jak slavnou minulost královského města na řece Dyji, tak i jeho zachovalé historické kulisy a vinařskou tradici. Ústřední postavou vinobraní se stal král Jan Lucemburský, který do Znojma v roce 1327 přijel zapít zdařilé státnické jednání ve Vratislavi. Město pro něj tehdy připravilo bohatý program, jehož střípky, včetně tradičního předávání práv do rukou konšelů, se divákům nabízejí k zhlédnutí dodnes. Zatím největší a nejúspěšnější ZHV se konalo v roce 1967. Originální program s téměř 600 účinkujícími zhlédlo na 110 000 návštěvníků. Tradice Znojemského historického vinobraní byla komunistickým režimem přerušena roku 1974 a k jejímu znovuobnovení došlo až v 90. letech minulého století. (viz http://www.vinobrani.cz/cz/historie-a-soucasnost ). Co se týká tohoto pořadu, Matuška si zahrál boha vína Bakchuse, Miluška Voborníková servírku a jakousi můzu a Laufer si zahrál snícího varhaníka. Že to jaksi celé nedává smysl je jedna věc, druhá je ta, že zazní pár moc hezkých písniček a že se divák seznámí se znojemskými vinnými slavnostmi. Neznalec těchto slavností však bude totálně tápat a filmeček mu vůbec nic neřekne. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, Znojme, zámku Dobříš a obci Nový Šaldorf-Sedlešovice. (dyfur)

Reklama

Reklama