Reklama

Reklama

Loopeři jsou nájemní zabijáci, kteří pracují pro zločineckou organizaci. Jejich úkol je tradiční: osoby, které jsou pro sdružení nějakým způsobem nepohodlné, zastřelí a zbaví se těla. Odměnu za vykonanou práci pak vždy najdou přímo u své oběti. A za svou krvavou práci jsou placeni opravdu velice dobře. Existuje pro ně pouze jediné pravidlo – za žádnou cenu nikdy nesmí nechat svůj cíl utéct. Joe (Joseph Gordon-Levitt) patří mezi loopery, spolehlivě vykonává svou práci a užívá si luxusního, bezstarostného života. A to platí až do chvíle, kdy dostane další zakázku. K jeho velkému překvapení se totiž před jeho připravenou zbraní objeví on sám, jen o něco starší (Bruce Willis). Tato situace se mohla přihodit jedině díky další zvláštnosti této práce – organizace looperům totiž jejich „klienty“ posílá z budoucnosti. Popravované oběti jsou transportovány zpět v čase a to přímo před hlaveň určeného loopera. A Joeovi zbývá jen zlomek vteřiny k zásadnímu rozhodnutí – má zastřelit sám sebe? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (1 502)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vidím především nevyužitý potenciál. Slabého režiséra, který nemá skutečné nápady a točí delší televizní pilot, takže se "zatím" neobtěžuje s gradací a profilováním postav (a těch pár slow-motion záběrů za nápady opravdu nepovažuju, stejně jako Levittovo brutálně nevhodné napodobování Willisova projevu za budování charakteru). Zdejší logika cestování časem mi navíc uniká. Kombinuje to časové paradoxy a vznik alternativních dimenzí podobně jako, přičemž si ty dvě teorie logicky odporují. Jenže tenhle film očividně míří jinam než k pobavení s vypnutým mozkem. Nakonec jen mírně nadprůměr a film, na který se brzo zapomene. A mě to hodně mrzí. Sci-fi ekvivalent Lawless, jen méně urážející nenápaditostí a schematičností. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Terminátor wannabe a nejhloupější sci-fi z ranku těch inteligentních. Zdlouhavé, po úvodních několika minutách zcela bez nápadu, v budoucnosti zasazené jen pro efekt, je to povrchní až hanba, nemá to pravidla (jak ta cestování časem či prosté zákony akce/reakce, tak i kupříkladu důvod proč se lidí zbavovat tak složitým, nákladným i nejistým způsobem to později samo zcela popře), ale zato to má nejotravnější děcko široko daleko... U tupé akční pocornovky by to nevadilo, ale u filmu stojícím na své "chytrosti" je to na přes držku tvůrcům. Klady jsou tedy přesně dva; úvodní čtvrthodina před vyschnutím studnice nápadů a Willisova odzvučená scéna na první adrese. Prostě zklamání. A i přesto jde o nejlepší neakční sci-fi od Zdrojového kódu. Což je zatraceně smutné. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak píšete komentár ku film rok po jeho zhliadnutí a pamätáte si takmer na každý detail a pocity z filmu, tak to asi znamená, že film musel naozaj zanechať dobrý dojem. Akcia je však výnimočná, v mnohých ohľadoch by predčila Cameronove najlepšie trháky, samozrejme technika je dnes niekde inde, len je umenie vedieť to využiť. Scenár sa zdá byť obohraný len do chvíle pokiaľ si čítate text distribútora, inak sa ale tvorcovia naozaj vynašli a servírujú nám jeden zvrat za druhým a prekvapivo sa do nich nezamotajú. Looper je teda presne tým filmom, ktorý spomedzi mnohých sci-fičiek našiel uplatnenie u skalných fans tohto žánru, a ktorý spomedzi mnohých pokusoch o tradičnú sci-fárňu z minolého storočia naozaj obstojí. Navyše aj Willis ukazuje, že si ešte vie vybrať dobrý film, v ktorom si svoj drsňácky face ešte vie obhájiť. 85%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bruce Willis na lovu dětí, Joseph-Gordon Levitt na lovu Bruce Willise, Jeff Daniels na lovu Josepha-Gordona Levitta, malé děti na lovu.. wait a minute ..the path was a circle, round and round. And then one dude changed it. Okay, tohle moc smysl nedává, ale na tom přece nezáleží. Na čem záleží je, že ten film byl boží, JGL a Willis přesně tak, jak je mám rád. Trocha sci-fi tu, trocha vybuchování lidí tady.. a o několik nekompromisních scén, několik akčních eye-candy momentů, pár božích hlášek z úst mých nejoblíbenějších borců, dvou odhalených ňadrech, jednoho vtipného booty callu a velkém množství mrtvol později, jsem z kina vycházel absolutně spokojený. Více takových filmů! Prosím :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatické, zábavné, originální, leč povrchní a logicky děravé sci-fi... Co si z toho vybrat? Zápletka působí poměrně komplikovaně, zpočátku se mozkovny zahřejou nejednomu z vás, jenže následně Rian Johnson selhává v dodržování svých vlastních pravidel. Pokud se vám podaří nebýti hnidopichem a užít si slušnou konverzačku s pár chytlavými akčními scénami a slušivými efekty, jste na správném místě! Nesmíte se však v logice cestování časem příliš přehrabovat a doporučuji také nelpět na charakterech, které jsou poměrně jednorozměrné a nevýrazně zahrané... 7/10 ()

Galerie (148)

Zajímavosti (34)

  • Práce na filmu inspirovala Josepha Gordona-Levitta (Joe) a Riana Johnsona k vytvoření kolaborativního projektu pro Gordon-Levittovu online platformu hitRECord, týkajícího se časových smyček a opakujících se situací. (Brousitch)
  • Mladý Joe se teprve učí francouzsky. Ve skutečnosti jeho představitel Joseph Gordon-Levitt mluví tímto jazykem plynně. (MrJohny)

Související novinky

Sci-fi detektivek není nikdy dost

Sci-fi detektivek není nikdy dost

21.05.2015

Obzvlášť těch ambiciózních, mezi něž se bude chtít zařadit i Genus. Co si pod tímhle slůvkem máte představit? Hodně depresivní příběh z futuristického Londýna, v němž si můžete předem koupit… (více)

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Fincher si prolistuje prorocký komiks

Fincher si prolistuje prorocký komiks

10.07.2013

Americký remake britského seriálu House of Cards s famózním Kevinem Spaceym v hlavní roli patří k tomu nejlepšímu, co se letos na obrazovkách objevilo. Není divu – za projektem stál jako producent a… (více)

Reklama

Reklama