Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak zajímavou komedii jako je The Joneses jsem viděl už docela dávno a jmenovitě to byl snímek The Invention of Lying. Děj snímků je hodně zajímavý a konečně jsem se dočkal taky něčeho nového a neokoukaného. V hlavní roli se mi líbil jak Duchovny tak skvělá Demi Moore a dobře se povedl i výběr vedlejších rolí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

8.1.2011 ~ Já tak miluju případy, kdy nic nečekám, spíš nudu a hrůzu, a jsem mile překvapován. Takové chvíle bych vyvažoval zlatem a že jich vpravdě mnoho není. A rodinka Jonesových je vážně zlatá, od papínka po dcerušku. Fakt. ~ Do takového snobštějšího městečka přijíždí noví obyvatelé. Mají velký dům, perfektní auta, přepychové vybavení, jsou krásní, mladí, charismatičtí, okouzlující. Všechno jim jde, milují se, nejsou problematičtí, prostě všechno je tak dokonalé. A nad svými sousedy doslova vyčnívají. A vyčnívají mnohem výš. Prostě TEN americký sen. ~ Jenže rodinka Jonesových nemusí takhle vypadat i uvnitř. Co když je všechno trochu jinak. Co když je za vším stopa přetvářky, lží a podvodů. Jak moc dokáže síla peněz a vnuceného chtění zacloumat s člověkem, který pro to není stavěn a jen využil možnosti, aniž by věděl, k čemu se to upisuje? A jak tohle pozlátko dokáže ovlivnit okolí? Jak takové nevinné málo dokáže způsobit nádhery i utrpení. ~ Popravdě jsem skutečně čekal nějakou pitomost. Po přečtení perexů a shlédnutí trailerů jsem čekal nějakou rádoby komediální detektivku, u které jsem nějak nechápal přívlastek drama. A skutečnost? Drama u kterého mrazí to, že to skutečně může být skutečnost a o komediální složce nemůže být ani moc řeč. ~ Demi Moor stále umí vypadat a David Duchovny si vybrat film, kde ze sebe nemusí dělat blbce a oběma jsem byl schopen a ochoten jejich postavy uvěřit. Zajímavý nápad, zajímavý scénář, jen bych měl výhrady ke konci, ten bych si představoval jinak a pro mě osobně měl končit scénou Davida na noční silnici. Ne jak přichází, ale jak odchází. Tím by si mě film získal úplně. Takhle u mě "jen" skvělý nadprůměr. ~ PS: Taky máte takovou chuťna Coca-Colu? :)) ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Bylo těžký se rozhodnout, jestli 3 nebo 4*. Nápad skvělej, spád to taky mělo, ale šlo o typickej americkej kýč, kterej tomu všemu nasadil korunu. Líbilo se mi prostředí vidlákova pro bohatý, kde neni nic, jen uzavřená komunita snobů, co musej mít všechno a přitom pro to nemusej dělat nic, celej den si jen chodí po salonech nebo na golf, prostě dokonalá atmosféra pro dokonalej business. Věřim, že to funguje a řikám si, proč ne. Kdo nemá vůli a koupí si všechno, co mu někdo zabalí do pozlátka, klidně, ať ho vyždímou. Nejlepší byla kamarádka: "Ty hrnečky maj vážně pěkný:D." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jonesovi jsou originál, takových je málo! Ne úplně komedie, protože to tak nějak má od všeho trochu. Každopádně to, co z filmu dělá opravdový unikát, je příběh a herci, kteří v tom příběhu hrají. Je totiž o nejdrsnějším marketingovém nápadu, který kdy, snad, koho napadl. Představte si, že se do sousedství nastěhuje nová rodina, která je perfektní ve všech ohledech a má ty nejdokonalejší věci, které každý chce. No, tak je prostě začne nakupovat a o tom to je. Jenže ovlivňování lidí má důsledky a i s těmi důsledky se musí počítat. Je to takový ten extrémní případ, jak lidi donutit něco koupit. Tím nepřímým způsobem to vlastně funguje na celém světě, vždy a pořád. Přitom jim ale nedochází, že ke skutečné radosti stačí opravdu málo. Stačí se nad to všechno povznést, jenže to je hrozně těžké. Herci v tomhle filmu to předvedli perfektně. David Duchovny hraje pořád sebe a pořád ho hraje výborně. Demi Moore je v skoro padesátce naprosto úžasná a jejich děti Amber Heard a Ben Hollingsworth také nemají chybu. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snad nebude tajemství a překvapení, když řeknu, že jsem na to koukal kvůli Duchovnemu. Film má neotřepaný námět. Který je určitě zajímavý. Ovšem jako komedie to neobstojí, ani kdyby se to sebevíc snažilo. Film není nějak vtipný ani humorný. Párkrát jsem se pousmál. Marketing hýbe světem a "rodina" Jonesových prostě ví jak na to. Zkrátka drsná a krutá pravda - což se taky na konci filmu ukáže. Jeden herec neutáhne film. A ani tak výtečný jako je Ducháček. (44 procent) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Většina filmových záběrů ze školního prostředí byla pořízena na Carlton J. Kell High School v Mariettě ve státě Georgia. Mnoho studentů, kteří se ve filmu objevují, byly studenty právě této školy. (Conspi)
  • Duchovny uviedol, že on a Demi Moore mali počas natáčania k dispozícii pre seba kaštieľ: "Bola to plánovaná štvrť McMansions, postavená v časoch rozmachu a dnes je asi z polovice zaplnená. Tak sme sa vtedy presťahovali do niekoľkých z týchto úžasne obrovských domov," povedal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama