Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Akční digitální mišmaš všeho o čarodějnicích, inkvizici a moru. Tak krutá a absurdní látka je zde zfilmována tak lehkomyslně a bez jakékoli kritiky či poučení. Herci přehrávají jak jen to jde a jejich osud je zpečetěn vždy jak podle šablony. Za pochvalu stojí masky. Těla zbědovaná morem jsou opravdu dost realisticky nalíčena a i vizáš kardinála (Ch. Lee) vzbuzuje dojem. Ale stále myslim, že na tenhle film raději hodně rychle zapomenu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No v podstatě hodně podobné jako Solomon Kane a podobně zbytečně zabité. Tzn - strašně moc bláta, hnijících mrtvol, hnisu, hnijících mrtvol ... hnisu, hnijících mrtvol ... a obtloustlý Nicolas Cage, který se tváří jako by právě dostal nabídku natáčet hned novou trilogii svého hvězdného filmu Rituál (chápej jako by mu opět ulítly včely). P.S. Duel Hellboy vs. Ďábel je cool. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lze Senovi opravdu vyčítat některé do očí bijící nedostatky, když jde ze snímku jasně poznat, že byl natočen zejména z lásky k divákům? Tahle fantasy s Nicem Cagem je nádherně béčková jízda, která nemůže urazit (nebo dokonce znechutit) snad nikoho. Hercovy pověstné příčesky jsou sice již tak ohrané, že samotný první záběr na Cage vyvolá salvu smíchu, ale je to opravdu jen na chvíli... Pak už se putuje napříč středověkou krajinou temnými lesy a krásnými dolinami, sem tam se povede nabušená akční scéna nebo lekačka, a než se jeden naděje, přijde finále. Finále, které mi až na slabší triky vůbec nevadilo - naopak. P.S. Úvodní prostřihy na rozličné bitevní události jsou velmi nápadité. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Nádherná scenéria,úchvatná panenská príroda a kamera, zachytávajuca tieto vizualne skvosty majú majoritný podiel na tom,že film je celkom pozerateľnou záležitosťou.Prvá tretina filmu ma celkom zaujala a so zatajeným dychom som čakala,čo bude ďalej.Moje výlučne pozitívne pocity ukončila scéna s rozpadajúcim sa mostom, potom prišlo dlhé vákuum no a rozuzlenie a zaver mi sposobili menšiu agóniu.Škoda,malo to celkom slušný potenciál.Komentovať výkon Nicolasa Cagea nebudem,v podstate sa ztotožňujem s názormi väčšiny členov.Cage je pre mňa pomerne kvalitný herec,ktorý má momentálne trochu horšie obdobie.Ron Perlman je taký týpek,ktorý si vždy dokáže zabezpečiť potrebnú pozornosť,a to sa mu podarilo aj v tomto filme.Škoda toho pokašlaného záveru. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Film sa začína v roku 1332, keď sa už križiacke výpravy do svätej zeme nekonali. Posledná križiacka pevnosť Acra padla v roku 1291. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Maďarsku, Chorvatsku a Rakousku, konkrétně na rakouském hradě Kreuzenstein nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně. Zmiňovaný hrad filmařům zároveň posloužil i jako všudypřítomná kulisa. (Geralt z Rivie)
  • Ružica meča, ktorý vo filme používal Ron Perlman (Felson) je vyobrazením symbolu rádu nemeckých rytierov a vznikol až počas 3. veľkej krížovej výpravy, pričom dej sa odohráva počas prvej. (QuietRioT)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama