Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvláštní že Swordfish a 60 sekund se mi ve své době docela líbily. Zato Bílá smrt byla ubohá a Season of the Witch taky není žádný zázrak. Sena se zase tolik na režisérské stoličce nesnaží, už od prvních okamžiků mi bylo zřejmé, že se bude jednat o takový ten výplach, který se odehrává od místa A do místa B. V místě B finále, konec a titulky. Asi se budu opakovat, ale Cage opět nedal kadeřníkům pokoj a ti mu tentokráte posadila na hlavu slušnou hřívu. Trošku škoda že Ron Perlman se držel více vzadu, pokaždé jsem s napětím očekával každý jeho okamžik na scéně. Nebylo jich mnoho. Velkou porci si pro sebe urval již zmiňovaný Vlasáč Cage. U něj stále nic nového, prostě točí jeden film za druhým. 60% s odřenýma kloubama. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|Scenár: Bragi F. Schut | Hudba: Atli Örvarsson | Produkcia: Roven&Gartner/Relativity Media | Rozpočet: 40 miliónov $ | Už zo začiatku bolo cítiť, že sa bude jednať o jednoduchší scenár, s menším rozpočtom a z toho vyplývajúc aj s chudšiou výpravou. Lenže: Stredná pasáž filmu, tojest hlavne preprava "čarodejnice" je neskutočne atmosferická, miestami až kvalitne hororová, a to aj vďaka exteriérom tajupných Transylvánskych destinácií. Viac než pólka tvoriaceho tímu filmu je maďarsko-rakúsko-česko-slovensko-švédska, čo znamená že okrem kostímov, digitálnych efektov a hlavných predstaviteľov je to rídze európska produkcia. Oddychovka na jedno videnie s pekným sountrackom. |Videno v Palace Cinemas Praha, 13.1.2011| ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som prekvapený, pretože to nedopadlo tak zle ako som si myslel. Príbeh je celkom jednoduchý, ale dobrý, hercom velí jednoznačne Nic Cage, ktorého skvelo dopĺňa Ron Perlman a aj Claire Foy zahrala celkom presvedčivo tu bosorku bez metly. Takže po hereckej stránke by to bolo fajn. Efekty sú trošku slabšie, ale moc ich tam nie je, takže to dojem vyložene nekazí a navyše ich prekrýva výborná dobová atmosféra, výprava, kostýmy a v závere aj hrad. Keby sa trošku pritvrdilo v tom napätí a bolo to aspoň trošku ako napr. film Black Death bolo to určite lepšie. Inak je to celkom slušná Dark Fantasy, ktorá ma pri kratkej stopáži nenudila. Jeden s tých lepších filmov Nica Cagea. 75% - 4* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No v podstatě hodně podobné jako Solomon Kane a podobně zbytečně zabité. Tzn - strašně moc bláta, hnijících mrtvol, hnisu, hnijících mrtvol ... hnisu, hnijících mrtvol ... a obtloustlý Nicolas Cage, který se tváří jako by právě dostal nabídku natáčet hned novou trilogii svého hvězdného filmu Rituál (chápej jako by mu opět ulítly včely). P.S. Duel Hellboy vs. Ďábel je cool. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)
  • Natáčení probíhalo v Maďarsku, Chorvatsku a Rakousku, konkrétně na rakouském hradě Kreuzenstein nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně. Zmiňovaný hrad filmařům zároveň posloužil i jako všudypřítomná kulisa. (Geralt z Rivie)
  • Film sa začína v roku 1332, keď sa už križiacke výpravy do svätej zeme nekonali. Posledná križiacka pevnosť Acra padla v roku 1291. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama