Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na tu opravdu nepovedenou bitvu na začátku, jsem ochotna nazvat tento film průměrným. Jsem spokojená s tím tajemnem a celkovou atmosférou. Jen scénář byl trošku mimo. Chvíli jsem se nudila. Pak jsem nestačila zírat nad tím, co je člověk schopen vymyslet, když neví jak dál. Konec se po tom představení nedal brát moc vážně. Mám pocit, že se tvůrci přecenili. Slabší 3*. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Indikátor guilty pleasure nezablikal ani jednou. Tohle je prostě jen všeobjímací, smrtící béčková nuda, která nefunguje v žádném směru. Na Cage (vnítřními démony pronásledovaný křižák potřistapadesáté?), Perlmana (rádoby vtipný středověký sidekick, to jako vážně?) a trikaře mor! (nebo aspoň zlaté maliny) 30% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Přešli oceány a pouště, viděli věci, které vidělo jen pár lidí. Teď mají zodpovědnost dovést JI před soud. Mniši pak rozhodnou o jejím osudu..... Spojení Cage – Perlman zdá se býti šťastné. Ron aspoň trochu vyvažuje toho stále se opakujícího chlápka s všechápajícím lítostivým kukučem. Křižácké bitvy, mor – to vše se musí líbit. A čarodějnice? Jen houšť! Tahle dobrodružná pohádka pro dospělé (děti by se asi báli), ve které vlci nejsou vlci, čarodějnice čarodějnicemi a ženský se nazývaj pravým jménem (pokus u vtip :-)) by se mohla líbit všem, kteří si chtějí užít dobrodružného napětí, CGI efektů, rachotu mečů a přičichnout k atmosféře historického filmu. Intelektuální zábava se promítá v jiným sále. OBĚŤ BYLA UČINĚNA, HRDINOVÉ ZTRACENI a já souhlasím, že to zbytečně dětinské finále by mohlo (nejen mé) hodnocení srazit na 3*. Hold BUDEME POTŘEBOVAT VÍC SVĚCENÝ VODY! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím k čemu ve středověku potřebovali kamenný mosty. 2.) Já a můj meč jsme pozváni na lov vlků. 3.) Hledám knížku, kde je popsáno, jak se bránit silám zla. 4.) Chci vidět, jak přisprostlej Nathan pohřbívá starší hereckou generaci. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Špatný, blbost, ale pro mě pořád záživnější než nějaký VAN HELSING nebo SOLOMON KANE. Je to středně zábavná oddychovka, bohužel s minimální participací čarodějnic (na které jsem se těšil hlavně), se suchým putováním a trapným digitálním monstrem v závěru (klasika…), snad skoro bez krve. Ale na druhou stranu jo, je tu Cage a Perlman, je to docela temný, má to mor a démonem posedlé zohyzděné mnichy. Tak já nevim, dejme tomu 6/10. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ne tak blbá "Cageovina", jak jsem očekával. Ale bohužel ne ani moc dobrá. S tohodle příběhu se totiž dalo natočit celkem slušné řemeslo, u kterého by se člověk mohl nechat pohltit atmosférou. To by ale nesměl za kamerou stát takovej rutinér jako Dominic Sena. Díky němu je film totálně nudnou podívanou, ve kterém se většinu stopáže jen zbytečně kecá a celkem málo se toho děje. Navíc nedá prostor ani tomu Cageovýmu přehrávání, takže se člověk ani moc nepobaví ( i když pár záblesků tady bylo). Vzniknul tak naprosto zbytečný film. Aspoň, že ten Ron Perlman si to svoje zase uhrál. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V scéne vstupu do opátstva vidieť okná zasklené veľkými tabuľami skla. Takéto tabule sa v stredoveku nepoužívali. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama