Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 059)

LihO 

všechny recenze uživatele

Úplný začiatok ma bavil, malo to dobrú atmosféru, ktorá sa však pomaly ale isto strácala ako sa film vyvíjal... scenár bol čím ďalej tým lacnejší a gýčovejší a ten koniec bol tak zabitý, že v posledných 20 minútach ten film tak klesol v mojich očiach, že tie 2 hviezdičky mi prišli ako zaslúžené a objektívne hodnotenie. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Námět akčního fantasy v hlavní roli s Cagem mě nalákal a já se tetelila nedočkavostí na dobrodružnou výpravu. Neodradilo mě ani místní hodnocení, jelikož jsem člověk, který se nepoučí a jde po hlavě do napohled jasných béčkových záležitostí. Nadšení mi vydrželo celkem dlouho. Ztratila jsem ho hned, jak přijeli do Severákova. Což bylo logické, když v tomto momentě ztratili i tvůrci svůj tvůrčí dech. Nemám přehled, jaký rozpočet na to měli, ale ze závěrečného boje s ohnivými démony bylo cítit zoufalství. Slabota, pánové ... škoda, škoda. Konec, který by měl vygradovat do epické bitvy dobra se zlem, zklamal. Závěr filmu, do té doby plného temnoty, čarodějnic, moru, pachu krve, se sám propadl do temnoty a já jsem musela přiznat, že se můj filmový vkus v tomto případě shoduje s většinovým. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám umění - napsat scénář, ve kterým mají postavy mluvit, ale přitom z nich vychází jen teplej vzduch. Tolik velkohubých keců se jen tak nevidí. Když připočtu, jak se to celé tváří smrtelně vážně, je mi z toho do breku. Navíc ty rádoby šokézní scény jsou k popukání trapné, asi měly jen snížit věkový rating filmu, jinak nevím...a k tomu ty debilní souboje, Cage nožíkem odvrací střely z kuší, pak holou hlavou dá ránu zbrojnoši do jeho makovice, na který má přilbu, jojoj takových seků tam bylo požehnaně....škoda, že snížili ten věkový rating, protože tohle je de facto film pro děti.....a jedeme dále, filmaři si myslí, jak skvělé exteriéry mají ve filmu, no to je další hrůza - kýčovitej mostek přes strž hlubší jak rybníček Brčálník, k tomu les s mlhou jako vystřižený z nějaké béčkové fantasy knížky, holt je to, jakoby Troška natočil Hamleta. Moc, moc špatný. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Den s Nicolasem Cagem pokračoval zběsilou honitbou ošklivého bubáka. Jak mě ale má vystrašit monstrum s nadpřirozenými schopnostmi, když ve filmu zároveň hraje Ron Perlman? Jako protiváha umouněných nezmarů zde figuruje Claire; jen by mě zajímalo, jestli ji předem napadlo, že když půjde do filmu s Cagem, stráví ho celý zavřená v cage… No, abych vám to ale nějak srozumitelně shrnul – hraná verze lovecké sezony je pohádkou, akorát se mi nepodařilo rozpoznat, pro koho. Je to dost srozumitelné? (Filmfest Hurghada 2012, 20/67) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Nejen, že by lepší scénář zvládl i mentálně postižený prvňák, ale zejména Cageův "výkon" tady bije do očí ve smyslu naprostého hereckého failu, kdy sám sebe zesměšňuje, místo aby si zachoval zbytky jakéstakés důstojnosti (nabyté zejména v 90s). Za pozitivní zmínku bohužel stojí jen slušná triková a naprůměrná atmosférická stránka. Když k tomu všemu kromě výše zmíněného připočítám tupé dialogy a stokrát viděné zvraty, vyjde mi velmi slabý a průhledný pokus svést se na populární vlně středověké fantasy. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Claire Foy (Dievča) pre vcítenie sa do svojej roly skúmala čarodejníctvo a démonizmus. (Arsenal83)
  • Severoamerické tržby byly 24,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 91,6 mil. (NIRO)
  • Nakrúcanie bolo dokončené v apríli 2009, avšak štáb sa musel o pár mesiacov znova zhromaždiť, aby natočili ešte jednu sekvenciu s bitkou. Aby ušetrili rozhodli sa ju filmovať pred zeleným plátnom. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno