Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Ruut 

všechny recenze uživatele

No v podstatě hodně podobné jako Solomon Kane a podobně zbytečně zabité. Tzn - strašně moc bláta, hnijících mrtvol, hnisu, hnijících mrtvol ... hnisu, hnijících mrtvol ... a obtloustlý Nicolas Cage, který se tváří jako by právě dostal nabídku natáčet hned novou trilogii svého hvězdného filmu Rituál (chápej jako by mu opět ulítly včely). P.S. Duel Hellboy vs. Ďábel je cool. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lze Senovi opravdu vyčítat některé do očí bijící nedostatky, když jde ze snímku jasně poznat, že byl natočen zejména z lásky k divákům? Tahle fantasy s Nicem Cagem je nádherně béčková jízda, která nemůže urazit (nebo dokonce znechutit) snad nikoho. Hercovy pověstné příčesky jsou sice již tak ohrané, že samotný první záběr na Cage vyvolá salvu smíchu, ale je to opravdu jen na chvíli... Pak už se putuje napříč středověkou krajinou temnými lesy a krásnými dolinami, sem tam se povede nabušená akční scéna nebo lekačka, a než se jeden naděje, přijde finále. Finále, které mi až na slabší triky vůbec nevadilo - naopak. P.S. Úvodní prostřihy na rozličné bitevní události jsou velmi nápadité. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání slušný film, jemuž, jak tady spousta lidí správně podotýká, chybí hlavně peníze a s nimi spojená epičnost. Herci dobří (pořád vám to říkám, neodepisujte Cage), hudba dobrá, některé scény (úvod, vlci) takřka perfektní, závěrečné digi vypadalo lépe než třeba u Solomona Kanea a potěšila mě i "jeho" podoba, která jako by vypadla z dobových kreseb. Scénář příjemně těžil ze souhry Cage a Perlmana, jimž nadělil ty správné chlapsko-parťácké hlášky, jinak to ale byla taková neobyčejně obyčejná fantasy road movie, které ke konci docházel dech. Tři a půl hvězdy dávám i za štěk Christophera Lee. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Nádherná scenéria,úchvatná panenská príroda a kamera, zachytávajuca tieto vizualne skvosty majú majoritný podiel na tom,že film je celkom pozerateľnou záležitosťou.Prvá tretina filmu ma celkom zaujala a so zatajeným dychom som čakala,čo bude ďalej.Moje výlučne pozitívne pocity ukončila scéna s rozpadajúcim sa mostom, potom prišlo dlhé vákuum no a rozuzlenie a zaver mi sposobili menšiu agóniu.Škoda,malo to celkom slušný potenciál.Komentovať výkon Nicolasa Cagea nebudem,v podstate sa ztotožňujem s názormi väčšiny členov.Cage je pre mňa pomerne kvalitný herec,ktorý má momentálne trochu horšie obdobie.Ron Perlman je taký týpek,ktorý si vždy dokáže zabezpečiť potrebnú pozornosť,a to sa mu podarilo aj v tomto filme.Škoda toho pokašlaného záveru. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

K filmům s Nicem Cagem se poslední roky muselo přistupovat s obavami, zda se jedná o návrat do první ligy nebo půjde o další Nickův průser, kterým zalepí nájemné. Podle mě se Nickovi návrat podařil už roku 2009 (po x letech lamentování se s mnohdy až céčkovými rolemi, namísto x si dosaďte libovolné číslo, nemělo by však být větší než 4), kdy se objevil ve výborném (když vypustíme poslední záběr) apokalyptickém Proroctví. Následoval rok 2010 a Nickova nejlepší role od Yuri Orlova, a sice Big Daddy v Kick-Ass. Pozdější Čarodějův učeň se stal mým guilty pleasure roku a podobný status u mě teď zastupuje i Hon na čarodějnice. Sice jde o roztahaný film a o jednu z mála dobrodužných fantasy, kde téměř žádné dobrodružství není, ale já se bavil docela dost a pod tři hvězdičky učitě nepůjdu. Nejlepší součástí Honu na čarodějnice je však Ron Pelman, kteý všechny válcuje už jen když se zašklebí do kamery. Takové charisma ostatním chybí a kde to vadí nejvíce - u hlavního záporáka. Ten je výsměchem samotného významu slova 'záporný' a spolu se závěrečným "rozuzlením" může za to, že více než tři hvězdičky nenasázím. Ať se na to dívám, jak chci, vychází mi z toho krásný průměr. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 26. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Palina, názov lesa, kde sa prelieva krv, je v Biblii aj názov ničivej entity, ktorá otrávi všetko živé. Podľa Zjavenia 8:10-11: "Zatrúbil tretí anjel. A z neba spadla veľká hviezda, horiaca ako fakľa, a padla na tretinu riek a na pramene vôd. 11 Tá hviezda sa volá Palina. Tretina vôd sa zmenila na palinu a mnoho ľudí zomrelo od tých vôd, lebo zhorkli." (Arsenal83)
  • Vo filme vystupujú postavy s maskami v tvare zobáka. Tieto masky používali lekári počas morovej epidémie v 17. storočí, no dej filmu je zasadený do obdobia križiackych výprav v 14. storočí, kedy sa navyše čarodejnice neupaľovali - prvé čarodejnícke procesy začali cca 1450. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama