Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, ale čekal jsem od filmu jako celku daleko víc. Pod názvem Season of the Witch si představím to co každý člověk a ten závěr mi přišel přehnaný, i když byl hodně překvapivý. Začátek se vyvíjel slibně, ale zhruba v polovině se to celé zastavilo a nic nového se nepředvedlo. Nebýt velmi výrazného Nicolase Cage, šel by celý snímek hodně nízko... 6/10 = 60% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No v podstatě hodně podobné jako Solomon Kane a podobně zbytečně zabité. Tzn - strašně moc bláta, hnijících mrtvol, hnisu, hnijících mrtvol ... hnisu, hnijících mrtvol ... a obtloustlý Nicolas Cage, který se tváří jako by právě dostal nabídku natáčet hned novou trilogii svého hvězdného filmu Rituál (chápej jako by mu opět ulítly včely). P.S. Duel Hellboy vs. Ďábel je cool. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha .... Těšil jsem se nepolíben komentáři na drama ze středověku z dob čarodějnických procesů (jako nestředověké Kladivo na čarodějnice). Místo toho jsem byl zděšen. Monstrózností soundtracku, kýčovitých záběrů na krajinu a neskutečně přiblblého scénáře s množstvím klišé namíchali tvůrci divákovi hodně jedovatý koktejl. Varováním měla být již první scéna s popravami čarodějnic, leč nebral jsem jej vážně. Uchlácholen náhledy na boje ve Svaté zemi až po návrat rytířů domů se na snímek celkem dalo koukat. Pak už to šlo z kopce a u závěrečné scény s čertem či co to bylo jsem čekal, že se na scéně objeví ještě Sindibád a Xena... Už mne unavuje i neustálé obsazování Rona Perlmana do rádoby historických filmů. Zde po delším čase nehraje nějakou zrůdu, ale jednoho ze dvou hlavních hrdinů. U Cage musím smutně konstatovat, že od Města andělů jsem s ním neviděl žádný dobrý film... Kdo chce vidět středověk ať jde o dům dále, tento snímek si na něj jen hraje stejně tak jako Xena na Staré řecké báje a pověsti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak hned na začátku jsem si říkal že pan režisér pojedl asi moc houbiček, protože to co předvedl s tou úvodní bitvou by dokázal natočit líp i maxipes Fík. Na tu bitvu měl hrozně málo lidí ať už digitálních nebo negitálních a vypadalo to, jako kdyby křížáci podepsali petici "děkujeme odcházíme". A tak to rejža kompenzoval velkým záběrem na jednu hlavu nebo roztřáš kameru jak hovado. Jo a ještě mě pobavilo, že křižáci bojovali jak ochotníci z Konopiště a ne jako ostřílení válečníci středověku. Jestli takhle vypadaly v dávných dobách všechny souboje na život a na smrt, tak to tam mohla jít bojovat i moje babička. Naštěstí poměrně brzo přijde film do hlavní části příběhu, převozu čarodejnice a tady nemám co vyčíst. Atmosféra parádní, Niki charismatickej a Claire v top formě. Ty její proměny z neviňoučký na zlou jsem jí baštil i z navijákem a zřejmě jsem byl s Nikim poslední komu blesklo. Všude přítomný strach z nevysvětlitelnýho jsem si užil dokonale. Filmy na tohle téma se mě většinou nelíbí, že příliš tlačí na náboženskou strunu, ale Hon ani ne, ten především baví, straší a celkově si svůj pobyt na stříbrným plátně užívá a to se mě líbí. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Drive Angry, kde jsem taky dala 3*, jsou tohle mnohem menší 3*, ale 2* mi přišly málo. Hon na čarodějnice není až zas tak hroznej film. Příběh by ušel, výprava i lokace taky, výběr herců schvaluju. Akorát teda to cameo Christophera Lee navíc celýho obalenýho vředama, no že se vůbec obtěžoval. Pak mi vadilo, že Cage hrál opět tu svou postavu drsňáka se srdcem na správným místě, co ho trápí nějakej ten hřích minulosti znázorněnej... a teď s všichni podržte... flashbackem! No ano! Stále se vracejícím ve snech, tak! A hrdinskejch proslovů mohlo bejt míň. Některý úseky se ale celkem povedly, jako například hledání čarodějky v noci ve vesnici, útok vlků a konečný zúčtování by taky prošlo, když už nic tak se tam aspoň pořád něco děje. Dokonce se sem tam objeví náznaky středověký atmosféry. Asi furt to lepší z Cageovy poslední tvorby, ale Drive Angry je výrazně zábavnější. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení probíhalo v Maďarsku, Chorvatsku a Rakousku, konkrétně na rakouském hradě Kreuzenstein nedaleko českých státních hranic na dohled od rakouského hlavního města Vídně. Zmiňovaný hrad filmařům zároveň posloužil i jako všudypřítomná kulisa. (Geralt z Rivie)
  • Vo filme vystupujú postavy s maskami v tvare zobáka. Tieto masky používali lekári počas morovej epidémie v 17. storočí, no dej filmu je zasadený do obdobia križiackych výprav v 14. storočí, kedy sa navyše čarodejnice neupaľovali - prvé čarodejnícke procesy začali cca 1450. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama